Un bărbat mascat a violat și tâlhărit două femei din București. A intrat pe geamul apartamentelor

Un bărbat de 40 de ani a fost reţinut, fiind acuzat că, la începutul lunii septembrie, a intrat noaptea, mascat, într-o locuinţă, a violat o tânără şi i-a luat banii, iar câteva zile mai târziu, sub ameninţare, a furat bijuteriile altei persoane.

”Ieri, 21 septembrie 2020, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale au reţinut un bărbat de 40 de ani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi tâlhărie în formă calificată”, anunţă Poliţia Capitalei.

În dimineaţa de 3 septembrie, în jurul orei 05:30, prin apel 112, poliţiştii au fost sesizaţi de către o persoană cu privire la faptul că fiica sa, majoră, în timp ce se afla singură în locuinţa familiei, a fost agresată sexual şi i-au fost sustraşi banii, de către un bărbat necunoscut, care purta mască.

Cazul a fost preluat de către Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6. Din primele date a rezultat că bărbatul ar fi pătruns în apartamentul situat la etajul 1, prin escaladarea unei ferestre ce fusese lăsată deschisă, unde prin ameninţarea cu un obiect ascuţit ar fi agresat-o sexual şi deposedat-o de o sumă de bani pe victimă.

A furat şi bijuteriile altei persoane după ce a amenințat-o

Ulterior, în după amiaza de 7 septembrie, la o subunitate de poliţie s-au prezentat două persoane, soţ şi soţie, care au reclamat faptul că în noaptea de 5/6 septembrie un bărbat necunoscut a pătruns în locuinţa unei rude apropiate, apartament situat la parter şi a deposedat victima, prin ameninţare cu un obiect ascuţit, de bijuteriile pe care le purta.

Din coroborarea datelor s-a conturat ipoteza că în ambele situaţii ar fi vorba despre unul şi acelaşi bărbat.

”Din exploatarea materialului probator a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat de 40 de ani, cunoscut cu preocupări infracţionale, ar fi pătruns în locuinţele persoanelor vătămate.

Astfel, în după-amiaza de 21 septembrie, bărbatul a fost depistat şi condus la audieri, iar la adresa unde locuia a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe probe şi mijloace de probă”, relatează poliţiştii.