Un bărbat a fost împuşcat mortal de poliţie după un incident în legătură cu purtarea măştii

Un bărbat de 73 de ani a fost împuşcat mortal de poliţie în Canada, la câteva ore după ce a refuzat să poarte masca într-un magazin alimentar.

Potrivit poliţiei provinciei Ontario, citată de postul public de televiziune CBC, bărbatul în vârstă ar fi agresat miercuri un angajat al unei băcănii, care i-ar fi cerut să poarte masca, în conformitate cu legea în vigoare din cauza pandemiei.

Bărbatul a refuzat, potrivit angajatului magazinului, şi a fugit după incidentul ce a avut loc la aproximativ 200 km nord de Toronto.

O patrulă a pornit după el în urmărire şi a anunţat numărul său de înmatriculare.

Ajungând la scurt timp la casa bărbatului, doi poliţişti au fost implicaţi într-un schimb de focuri cu el, a confirmat la rândul său o unitate independentă de anchetă asupra activităţii poliţiştilor din Ontario.

Ei au deschis focul asupra bărbatului, care a murit la scurt timp după ce a fost dus la spital, a indicat Unitatea de anchete speciale din Ontario într-un comunicat. Identitatea victimei nu a fost încă dezvăluită.

„La faţa locului, anchetatorii au recuperat o puşcă semiautomată şi un pistol”, au precizat anchetatorii independenţi, care au confiscat de asemenea armele de foc ale celor doi poliţişti implicaţi.

O autopsie este programată pentru vineri.

ADVERTISING

Citește și despre alte incidente legate de purtatul măștii sanitare:

Bacău: Șofer de autobuz, încătușat și amendat pentru că nu purta mască. Nici polițiștii nu aveau (Video)

Un călător a fost scos cu forța din metrou de jandarmi, pentru că nu purta corect masca (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇