Un avion MIG-21 Lancer s-a prăbuşit pe un deal din Mureş UPDATE Pilotul va fi adus în Capitală

Un avion MIG-21 Lancer s-a prăbuşit pe un deal din Mureş <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> Pilotul va fi adus în Capitală

Un avion MIG-21 Lancer s-a prăbuşit în judeţul Mureş. Pilotul s-a catapultat şi a scăpat cu viaţă.

UPDATE Ministerul Apărării anunţă că pilotul este în stare stabilă internat la Târgu Mureş, dar va fi transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti.

El va fi adus în București pentru tratament de specialitate şi recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, conform News.ro.

Acccidentul s-a petrecut pe raza localității Dedrad, într-o zonă deluroasă, iar la fața locului a ajuns deja un elicopter SMURD.

ADVERTISING

Potrivit declarației reprezentanților MApN pentru Mediafax, pilotul a supraviețuit și este conștient.

”Avioanele care decolează au toate verificările făcute, sunt pregătite pentru zbor, altfel nu pot decola”, a explicat reprezentantul MApN, arătând că o ancheta va stabili cauza accidentului.

Aeronavă MiG 21 LanceR prăbușită în județul MureșPilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Marţi, 20 aprilie 2021

Avionul plecase de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, iar accidentul s-a produs în jurul orei 14:30. Cel care ar fi anunțat salvatorii a fost chiar primarul localității.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇