Ucraina avertizează UE împotriva oboselii față de război și cere noi sancțiuni pentru Rusia

Ucraina avertizează UE împotriva oboselii față de război și cere noi sancțiuni pentru Rusia

Şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a avertizat marţi Uniunea Europeană împotriva „oboselii” faţă de războiul în Ucraina, insistând asupra adoptării unui nou pachet de sancţiuni împotriva Moscovei.

„Îi invit pe colegii mei din UE să respingă orice îndoială şi orice oboseală şi să finalizeze cât mai repede cel de-al nouălea pachet de sancţiuni care este aşteptat de mult timp”, a declarat el într-o conferinţă de presă online, relatează France Presse.

"Dacă noi, ucrainenii, nu suntem obosiţi, restul Europei nu are drept moral sau politic de a obosi", a apreciat ministrul de Externe ucrainean.

El a cerut în special sancţionarea operatorului nuclear public Rosatom din cauza rolului său în ocuparea de către Rusia a centralei nucleare ucrainene din Zaporojie, cea mai mare din Europa.

Kuleba a subliniat de asemenea importanţa sancţiunilor care permit "frânarea" industriei militare ruse.

"Capacitatea Rusiei de a produce noi rachete trebuie distrusă pentru a o împiedica să aibă resurse suplimentare pentru a ucide ucraineni, a distruge oraşele ucrainene şi sistemul energetic", a spus el.

În timp ce Moscova bombardează de săptămâni în şir infrastructurile energetice ale ţării, aruncând în întuneric milioane de ucraineni, Kuleba a cerut din nou ţărilor occidentale să-şi sporească livrările de arme, în special sisteme de apărare antiaeriană.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇