Ucraina afirmă că rușii folosesc bombe interzise la Odesa şi Herson

Ucraina afirmă că rușii folosesc bombe interzise la Odesa şi Herson

Ucraina deţine ”probe” ale folosirii de către forţele ruse a unor bombe cu submuniţie, un tip de armament interzis de convenţii internaţionale, în două regiuni, în sudul teritoriului ucrainean, anunţă luni procurorul general ucrainean Irina Venediktova.

Întrebată într-o conferinţă de presă despre o recurgere a ruşilor la acest tip de armament în bombardarea Kievului, Venediktova a răspuns că ”nu are probe concrete” cu privire la capitala ucraineană şi că sunt în curs ”investigaţii” în acest sens, relatează AFP.

ADVERTISING

”Însă (…) noi avem probe ale folosirii unor bombe cu submuniţie în regunea Odesa (în care se află cel mai mare port ucrainean la Marea Neagră) şi în regiunea Herson”, un oraş cucerit de către armata rusă, a adăugat ea imediat.

”Vedem, mulţumită muncii voastre, mulţumită vouă, jurnaliştilor, că sunt folosite alte arme. Însă în ceea ce mă priveşte, eu nu pot vorbi decât despre cazurile în care dispun de probe pe o bază foarte concretă, când am, de exemplu (…), fragmente din aceste bombe sau o analiză de sol”, a declarat ea, fără să ofere alte amănunte.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Război în Ucraina, Ziua 33 - Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇