Tunelul de sub Canalul Mânecii, închis de grevă: Trenuri și mașini blocate UPDATE

Tunelul de sub Canalul Mânecii, închis de grevă: Trenuri și mașini blocate <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Tunelul de sub Canalul Mânecii a fost închis ca urmare a unei greve neanunţate a salariaţilor francezi ai Eurotunnel, societatea care îl administrează.

De joi la prânz prin tunel nu a mai putut trece niciun tren, maşină sau camion, relatează AFP.

Toate trenurile Eurostar, dar şi maşinile şi camioanele au fost blocate, în contextul în care au început deja călătoriile de sărbători.

UPDATE Spre seară sindicatele franceze de la Eurotunnel au anunţat că încheie o grevă şi că tunelul de sub Canalul Mânecii urmează să fie redeschis, transmite Reuters.

ADVERTISING

Panică printre călători

Greva declanşată de către sindicatele franceze a antrenat ”întreruperea completă a serviciului şi închiderea terminalelor noastre în Franţa şi în Regatul Unit”, anunţa anterior într-un comunicat firma-mamă a Eurotunnel, Getlink.

”Organizaţiile sindicale au respins o primă excepţională de 1.000 de euro anunţată la sfârşitul anului de către conducere şi îndeamnă la grevă pentru a cere o triplare”, spunea conducerea.

Anunţul referitor la anularea trenurilor către Paris, Bruxelles şi Amsterdam din Gara St Pancras din Londra a provocat panică în rândul călătorilor, potrivit unei jurnaliste AFP prezente joi după-amiază la faţa locului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Numeroşi călători care preconizau să se ducă în Franţa sau Belgia de sărbători au tăbărât pe telefoane pentru a-şi schimba biletul sau a rezerva în ultimul moment un zbor.

Agenţii de securitate din gară - luaţi pe nepregătite - au fost nevoiţi să-i întoarcă din drum pe călătorii care trecuseră de controale şi se aflau pe peron.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇