Trump a fost pus sub acuzare. Este primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale

Trump a fost pus sub acuzare. Este primul fost președinte american care se confruntă cu acuzații penale

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare de un mare juriu din Manhattan, după o anchetă privind banii plătiţi starului porno Stormy Daniels în schimbul tăcerii privind o presupusă relaţie.

Trump a devenit primul fost preşedinte al SUA care se confruntă cu acuzaţii penale relatează Reuters.

El a criticat ferm inculparea sa, denunţând "o persecuţie politică şi o ingerinţă în alegerile" prezidenţiale din 2024, la care este candidat. Trump a afirmat că ar putea fi plasat în arest preventiv în această investigaţie.

ADVERTISING

Biroul Procurorul districtului Manhattan a anunţat că l-a contactat pe un avocat al lui Donald Trump pentru a organiza prezenţa sa în faţa instanţei din New York şi, astfel, pentru a-l notifica oficial pe fostul preşedinte al SUA cu privire la inculparea sa penală.

Poliţia a mers în faţa porţii reşedinţei lui Trump din Mar-a-Lago la câteva ore după ce fostul preşedinte Donald Trump a fost pus sub acuzare.

Între timp, pe podul din apropiere, câteva zeci de oameni și-au exprimat sprijinul pentru fostul preşedinte, fluturând steaguri cu Trump şi cu sloganul acestuia "Make America Great Again" (MAGA). Mulţimea cântă, de asemenea, melodia „God Bless the USA”.

ADVERTISING

Conform CNN, în august, când la locuinţa lui Trump au avut loc percheziţii, numărul susţinătorilor era mai mare.

Daniels, al cărei nume real este Stephanie Clifford, a susţinut că a primit bani în schimbul tăcerii despre o întâlnire sexuală pe care a avut-o cu Trump în 2006.

Avocatul personal al fostului preşedinte, Michael Cohen, a spus că a coordonat cu Trump plăţile către Daniels şi către o a doua femeie, fostul model Playboy Karen McDougal, care a mai spus că a avut o relaţie sexuală cu el. Trump a negat că ar fi avut aventuri cu oricare dintre femei.

ADVERTISING

În 2018, Trump a negat iniţial că ştie ceva despre plata către Daniels. Ulterior, el a recunoscut că i-a rambursat lui Cohen plata, pe care a numit-o o „tranzacţie privată simplă”.

„Nimeni nu este mai presus de lege”, a scris avocatul lui Daniels, Clark Brewster, pe Twitter.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇