Trei barje cu 3.600 de tone de cărbune s-au blocat pe Dunăre. Canicula a aprins cărbunele, care arde mocnit (Video)

Trei barje cu 3.600 de tone de cărbune s-au blocat pe Dunăre. Canicula a aprins cărbunele, care arde mocnit (Video)

Trei barje sârbeşti încărcate cu câte 1.200 de tone de cărbune fiecare sunt blocate de peste două săptămâni pe Dunăre, din cauza scăderii nivelului fluviului. Din cauza temperaturilor mari, cărbunele se autoaprinde şi arde mocnit, fără flacără.

Cele trei barje transportau cărbune de la Constanţa la Belgrad şi au rămas blocate la kilometrul 496 al Dunării, în apele internaţionale, în dreptul localităţii Zimnicea, au declarat reprezentanţi ai ISU Giurgiu.

În data de 3 iulie, s-a semnalat pentru prima dată faptul că încărcătura se autoaprinde din cauza temperaturilor ridicate. 

Recent, cărbunele de pe cele trei barje a început din nou să fumege din cauza căldurii, arzând, dar mocnit, fără flacără. 

Oficialii ISU au precizat că o intervenţie de stingere prin inundare ar duce la scufundarea barjelor şi la poluarea a apei.

Fumul degajat poluează acum orașul Ruse, unde oamenii au început să se plângă de calitatea aerului.

În aceste condiţii, este luată în calcul transbordarea unei cantităţi de cărbune de pe fiecare barjă pentru ca acestea să poată înainta.

Autorităţile din România nu au o macara plutitoare şi fac demersuri pentru ca cele din Bulgaria să aducă în zonă o astfel de macara, pentru ca o parte din cărbunele de pe fiecare dintre cele trei barje să fie mutat pe o a patra barjă, care va fi adusă din Serbia, iar şlepurile să poată înainta spre destinaţie.

Barje sărbești încărcate cu cărbune ard mocnit pe Dunăre

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇