Toate cele trei persoane ucise vineri la Wuerzburg erau femei. Atacatorul fusese internat la psihiatrie

Toate cele trei persoane ucise vineri la Wuerzburg erau femei. Atacatorul fusese internat la psihiatrie

Cele trei persoane înjunghiate mortal vineri la Wuerzburg, în sudul Germaniei, de un somalez în vârstă de 24 de ani au fost ucise într-un magazin şi toate erau femei, a anunţat sâmbătă poliţia, transmite dpa.

Cu puțin timp înainte de atac, agresorul întrebase despre cuţite în magazin, apoi a luat unul expus şi a început să o înjunghie pe vânzătoare, rănind-o mortal.

El a omorât apoi alte două femei, după care a atacat oameni aflaţi într-o bancă şi pe stradă, arată rezultatele de până acum ale anchetei.

ADVERTISING

Șeful poliţiei locale, Gerhard Kallert, le-a mulțumit celor care deși s-au aflat într-o situaţie extremă, au ajutat ca atacatorul să fie împins într-o stradă fără ieşire.

Împotriva suspectului, care urmează să fie plasat în arest preventiv, a fost emis mandat de arestare pentru trei omoruri şi şase tentative de omor, a precizat sâmbătă avocatul din oficiu Hanjo Schrepfer.

Acesta a afirmat într-un interviu că suspectul nu pare să fi avut o motivaţie islamistă, dar a precizat că, 'oficial, el nu a spus nimic despre incident'.

Potrivit ministrului federal de interne Horst Seehofer, motivul crimelor este încă neclar.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Somalezul, sosit ca migrant în 2015 în Germania şi care locuia din acel an la Wuerzburg, a acţionat cu o extremă brutalitate. El fusese internat recent într-un spital psihiatric după ce 'se făcuse remarcat' printr-un comportament violent în ultimele săptămâni, a spus după atac ministrul de interne al landului Bavaria, Joachim Herrmann.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇