Tineri bătuți cu bestialitate de polițiști la un centru educativ. Gorghiu trimite Corpul de control (Video)

Tineri bătuți cu bestialitate de polițiști la un centru educativ. Gorghiu trimite Corpul de control (Video)

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că a depus denunţ penal şi a demis conducerea Centrului educativ Buziaş, din judeţul Timiş, după ce a primit imagini în care se vede cum doi tineri sunt loviţi de poliţişti.

Totodată, Gorghiu afirmă că a dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaş şi adaugă că nu va avea ”niciun fel de înţelegere pentru fapte de o asemenea brutalitate”.

În imaginile publicate de Alina Gorghiu pe Facebook se vede cum un tânăr este împins la pământ de unul dintre poliţişti, iar apoi este lovit, inclusiv cu piciorul, de acesta, în timp ce un alt poliţist îl ţine. Ulterior, primul poliţist îl împinge pe un alt tânăr într-un gard şi îl loveşte.

ADVERTISING

”Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deţinuţii din Centrul educativ Buziaş - minori şi tineri - sunt bătuţi cu bestialitate de poliţişti. Revoltător şi inadmisibil cum înţeleg unii angajaţi din acest centru să îşi exercite atribuţiile”, a scris Gorghiu, pe Facebook.

Ea a spus că au fost luate deja măsuri.

”Primele măsuri deja luate: am înaintat denunţul penal; tot azi, am demis de urgenţă conducerea unităţii; am solicitat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi poliţişti care apar în filmare cu custodiaţii; am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaş.

ADVERTISING

Voi cere, de asemenea, să fie organizate de urgenţă cursuri de specializare pentru personal, dar şi şedinţe de consiliere pentru minori. Vă asigur de pe acum că nu voi avea niciun fel de înţelegere pentru fapte de o asemenea brutalitate. Oameni cu acest tip de reacţii comportamentale nu au ce căuta în sistem. Fără excepţie! Zero toleranţă”, a subliniat ministrul Justiţiei.

Ea a adăugat că este vorba despre o instituţie ”al cărei rol este reeducarea copiilor şi tinerilor în sensul reintegrării lor sociale, nu distrugerea destinelor cu bâta”.

ADVERTISING

”Aceşti minori trebuie ghidaţi prin educaţie şi comunicare eficientă spre ieşirea definitivă din sfera infracţională, să îşi formeze competenţe care să îi ajute, la punerea în libertate, să îşi găsească mai uşor un loc de muncă”, a mai arătat Gorghiu.

Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deținuții din Centrul educativ -Buziaș, minori și tineri - sunt bătuți cu bestialitate de polițiști. Revoltător și inadmisibil cum înțeleg unii angajați din acest centru să își exercite atribuțiile. Primele măsuri deja luate: - am înaintat denunțul penal; - tot azi, am demis de urgență conducerea unității;- am solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi polițiști care apar în filmare cu custodiații;- am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaș.Voi cere, de asemenea, să fie organizate de urgență cursuri de specializare pentru personal, dar și ședințe de consiliere pentru minori. Vă asigur de pe acum că nu voi avea niciun fel de înțelegere pentru fapte de o asemenea brutalitate. Oameni cu acest tip de reacții comportamentale nu au ce căuta în sistem. Fără excepție! Zero toleranță.Vorbim totuși despre o instituție al cărei rol este reeducarea copiilor și tinerilor în sensul reintegrării lor sociale, nu distrugerea destinelor cu bâta. Acești minori trebuie ghidați prin educație și comunicare eficientă spre ieșirea definitivă din sfera infracțională, să își formeze competențe care să îi ajute, la punerea în libertate, să își găsească mai ușor un loc de muncă.

Publicată de Alina Gorghiu pe Joi, 27 iulie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇