Automatele care vând carne de urs proaspătă s-au dovedit un real succes în Japonia. Aparatele, amplasate în prefectura Akita din nordul țării la finalul anului trecut, au atras constant clienți.
Carnea, care se vinde cu 2.200 yeni (16,50 dolari) per 250 g, a devenit populară în rândul pasagerilor care așteaptă trenul în gara din orașul Semboku, scrie The Guardian.
Compania care deține automatele spune că a început să primească cereri inclusiv pentru a livra carne de urs la Tokyo, aflat la 400 de kilometri.
Carnea provenea de la urși uciși în munți de membrii unui club de vânătoare local cărora li se permite să omoare un anumit număr de animale în timpul sezonului anual de vânătoare.
Automatele cu carne de urs au apărut în noiembrie anul trecut, când Soba Goro, un restaurant local, căuta oportunități de a vinde carne de urs ca atracție turistică.
Cel mai mare consum de carne de urs în Japonia se înregistrează în partea de nord a țării, unde se vinde la conservă sau gătită sub formă de tocană.
„Carnea de urs are un gust curat și nu e tare”, a spus un purtător de cuvânt al restaurantului Soba Goro.
Automatele sunt omniprezente în Japonia și vând nenumărate produse alimentare, de la produse de bază, cum ar fi băuturi calde și reci, până la insecte comestibile și hamburgeri.
Japonia are cel mai mare număr de automate pe cap de locuitor din lume.