Sute de români se află încă în zonele din Grecia devastate de ape. A fost cea mai puternică furtună de când se fac măsurători (Video)

Sute de români se află încă în zonele din Grecia devastate de ape. A fost cea mai puternică furtună de când se fac măsurători (Video)

În Grecia care se confruntă cu cea mai puternică furtună de când se fac înregistrări meteo se mai află încă sute de români, fix în zonele afectate de inundaţii.

Reprezentanţii ambasadei noastre la Atena şi ai consulatului de la Salonic sunt în legătură cu aproximativ 200 de cetăţeni români.

Furtuna Daniel a ținut trei zile și s-a soldat cu cel puțin 6 morți, 12 dispăruți şi pagube de milioane de euro în centrul Greciei.

Drone footage of the aftermath of storm Daniel in the Pelion region of Greece on September 7 shows

"Infrastructura rutieră este afectată în continuare în mai multe zone din peninsula Pelion. Reprezentanţii Ambasadei României la Atena şi Consulatul General la Salonic sunt în legătură cu aproximativ 200 de cetăţeni români.

ADVERTISING

Aceştia sunt fie persoane individuale, fie reprezentanţi ai unor grupuri care sunt în anumite zone. Acestora colegii noştri le acordă sprijin în vederea evacuării şi asistenţa necesară în limita competenţelor.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români din zonele afectate, Ambasada României la Atena a luat legătura cu cei care îşi anunţaseră anterior prezenţa în peninsula Pelion, pentru a fi îndrumaţi să-şi notifice prezenţa prin SMS şi către autorităţile elene în vederea evacuării.

severe flooding natural disaster Milina Pelion 2023 Greece 🇬🇷

Chiar dacă prognoza meteo este una îmbucurătoare, trebuie să ţinem cont că situaţia în zonele afectate este instabilă şi suferă modificări de la o oră la alta, motiv pentru care le recomandăm în continuare cetăţenilor români să se intereseze permanent cu privire la starea drumurilor, la evoluţia situaţiei din zona în care se află şi în zonele afectate de inundaţii şi să verifice periodic situaţia zborurilor, existând în continuare numeroase zboruri întârziate sau anulate.

Şi bineînţeles să menţină contactul cu reprezentanţii misiunilor diplomatice", a declarat Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, pentru TVR.

Greece Floods, Death Toll Rises to 11 & flooding have caused widespread damage

MAE informează cetăţenii români că datele oficiale actualizate referitoare la evoluţia fenomenelor meteo extraordinare sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale elene de Meteorologie: www.emy.gr.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, Secretariatul General al Protecţiei Civile a emis un set de recomandări şi măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariţia fenomenelor meteo severe disponibil pe site-ul https://civilprotection.gov.gr.

Se recomandă cetăţenilor români să respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor elene responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situaţie de pericol iminent să utilizeze numărul unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇