Nicușor Dan face un mare pas înapoi, la cererea PNL: Suspendarea PUZ va fi pentru numai 3 luni, în loc de 2 ani

Nicușor Dan face un mare pas înapoi, la cererea PNL: Suspendarea PUZ va fi pentru numai 3 luni, în loc de 2 ani

Nicușor Dan a acceptat o soluție de compromis pentru suspendarea PUZ-urilor de sector, la cererea PNL.

Mai exact, potrivit surselor SpotMedia.ro, primarul general a acceptat să modifice proiectele pe care le-a pus pe ordinea de zi a Consiliului General de vineri, 26 februarie, și să reducă perioada de suspendare a PUZ-urilor coordonatoare din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 pentru numai 3 luni, în loc de 2 ani.

În paralel, ar urma să se înființeze o comisie specială, care să analizeze și să rezolve, punctual, problemele PUZ-urilor coordonatoare de sector.

ADVERTISING

Problema, au mai susținut sursele noastre, este că o perioadă de 3 luni e prea scurtă pentru a rezolva problemele din PUZ-urile coordonatoare de sector.

Informațiile obținute de SpotMedia.ro au fost confirmate, joi seară, de preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru.

Primarul general a înțeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în județele limitrofe. Am cerut primarului general reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Și a fost de acord”, a declarat Violeta Alexandru.

ADVERTISING

Astfel, în ședința de vineri, consilierii PNL vor vota pentru suspendarea PUZ-urilor în cinci sectoare ale Bucureştiului pe o perioadă de 3 luni, timp în care să se remedieze problemele.

„În aceste trei luni așteptăm propunerile de corectare ale PUZ-urilor pe care primarul general Dan le consideră de natură a încălca prevederile legale. PUZ-urile sectoarelor au fost făcute și aprobate de către administrația PSD (sub conducerea primarilor PSD la sectoare și a Gabrielei Firea la Primăria Capitalei), iar abuzurile asupra spațiilor verzi nu vor fi tolerate.

Pot face toate presiunile din lume cei care au intrat acum în panică pentru că practicile lor, practici ale unor autentici , vor ieși la iveală.

ADVERTISING

PUZ-urile au fost instrumente de susținere a pușculiței grupurilor de interese PSD, chiar a clanurilor interlope din jurul acestui partid, ca să nu ne mai ascundem după deget. Toate problemele vor fi extrase și, cu angajamentul primarului general, vor fi corectate”, a mai spus Violeta Alexandru.

Cine pe cine a convins?

Din informațiile SpotMedia.ro, consilierii PNL nu erau, zilele trecute, hotărâți să susțină inițiativa de suspendare a PUZ-urilor coordonatoare.

Liberalii erau sceptici din cauză că nu fuseseră consultați cu privire la suspendarea acestor PUZ-uri și nici nu primiseră suficiente informații cu privire la modul în care suspendarea s-ar putea realiza, fără să aibă un impact negativ asupra proiectelor în curs.

Din datele noastre, Nicușor Dan a avut discuții cu liberalii, zilele trecute. Dar se pare ca argumentele sale nu i-au convins, încă, pe toți consilierii generali din partid.

Iar fără voturile PNL proiectele propuse de Nicușor Dan n-ar putea fi adoptate.

Inițial, Nicușor Dan avea asigurate, pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare, doar voturile consilerilor USR-PLUS, care au anunțat încă din cursul dimineții că vor susține inițiativa până la capăt.

Interesant este că miercuri, pe 24 februarie, primarul general Nicușor Dan anunațase în cadrul unei conferințe de presă că a ales perioada de suspendare de 2 ani și nu una de numai câteva luni tocmai pentru a asigura predictibilitate pe piața imobiliară.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇