SRI anunță ce a găsit în scrisorile suspecte trimise la Ambasada Ucrainei. Și de la Kiev vin detalii despre coletele-capcană

SRI anunță ce a găsit în scrisorile suspecte trimise la Ambasada Ucrainei. Și de la Kiev vin detalii despre coletele-capcană
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat că plicuri suspecte primite la Ambasada Ucrainei din București conțineau fragmente de țesuturi organice.

„În urma primelor analize de laborator, s-a constatat că în plicuri nu se află conținut de interes pirotehnic și nici alte substanțe periculoase. Menționăm că analizele specifice au arătat că plicurile conțin fragmente de țesuturi organice, iar pentru stabilirea provenienței acestora este necesară o analiză suplimentară pe care o vor efectua instituțiile abilitate ale statului. Pe componenta prevăzută de atribuțiile legale pe care le are SRI, verificările întreprinse de noi s-au finalizat”, a informat SRI.

ADVERTISING

Despre aceste scrisori-capcană trimise ambasadelor ucrainene din Europa a dat detalii astăzi și ministrul de Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba. Acesta a scris pe Facebook că 31 de misiuni ucrainene din 15 ţări au primit astfel de pachete, în ceea ce el a numit o „campanie de teroare împotriva diplomaţilor ucraineni”.

Coletele purtau adresa reprezentanţei auto Tesla din oraşul german Sindelfingen şi majoritatea au fost expediate din oficiile poştale fără supraveghere video.

Ucraina, care a fost invadată de Rusia, a anunţat săptămâna trecută că „pachete sângeroase” conţinând ochi de animale au fost trimise la unele dintre misiunile sale din Europa, la scurt timp după ce o scrisoare-capcană a detonat la ambasada sa din Spania. De asemenea, poliţia a dezamorsat alte bombe, printre care unele trimise premierului spaniol, Pedro Sanchez.

ADVERTISING

„Infractorii au luat şi măsuri pentru a nu lăsa urme ale ADN-ului lor pe pachete. Acest lucru, în special, indică nivelul profesional de implementare”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

Autorităţile germane şi reprezentanţa producătorului de maşini electrice Tesla din Sindelfingen, din sudul Germaniei, nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters privind oferirea unor declaraţii pe acest subiect.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇