Soldații americani au luat cu asalt, din greșeală, o fabrică din Bulgaria

Soldații americani au luat cu asalt, din greșeală, o fabrică din Bulgaria

Soldații americani au luat cu asalt din greșeală o fabrică care produce echipamente pentru ulei vegetal din Bulgaria, în cursul unui exercițiu de antrenament, luna trecută. Incidentul a dus la critici din partea bulagară și la un proces din partea proprietarului fabricii, scrie NBC News.

Soldații americani au intrat într-o clădire de lângă un aerodrom din sudul Bulgariei despre care credeau că face parte din zona de antrenament, a declarat armata SUA într-un comunicat.

Însă în clădire se aflau civili bulgari care ”operau o afacere privată”, a spus armata, adăugând că nu au fost trase focuri de armă în niciun moment în timpul interacțiunii.

ADVERTISING

Soldații au simulat ocuparea și securizarea unui aerodrom dezafectat în orașul Cheshnegirovo, ca parte a exercițiului, se arată în comunicat.

”Ne cerem scuze sincer companiei și angajaților săi”, a adăugat armata. ”Învățăm întotdeauna din aceste exerciții și investigăm cauza acestei greșeli.”

Declarația nu a numit compania, dar The Associated Press a lansat un videoclip al unei camere de supraveghere distribuit de KIM Engineering Ltd., care arăta soldați aflați în fabrică. KIM Engineering produce echipamente de rafinare a uleiului vegetal, potrivit site-ului său web, și se află lângă aerodromul Cheshnegirovo.

ADVERTISING

Proprietarul companiei Marin Dimitrov a intentat o acțiune în justiție, numind raidul ”o invazie ilegală a proprietății private”, spunând că a fost jignit și umilit.

”Șapte soldați înarmați au intrat, îndreptându-și armele spre muncitori”, a declarat Dimitrov pentru AP.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇