Situații dificile în Prahova și Olt: infectări cu Covid în creștere, la ATI e plin

Situații dificile în Prahova și Olt: infectări cu Covid în creștere, la ATI e plin

Situații dificile în Prahova și Olt, din cauza creșterii numărului de infectări cu Covid-19.

Astfel, judeţul Prahova a depăşit, marţi, pragul de cinci mii de infectări cu virusul SARS-CoV-2, fiind al patrulea judeţ care trece de acest prag după Suceava, Argeş şi Braşov.

De mai multe săptămâni, în spitalele din judeţ locurile de terapie intensivă destinate bolnavilor cu COVID-19 sunt fie ocupate, fie disponibile într-un număr foarte mic. În prezent sunt disponibile doar două locuri pentru pacienţii aflaţi în stare gravă.

Cu 43 de noi infectări înregistrate în 24 de ore, conform raportării de marţi după amiază, judeţul Prahova ajunge la 5.017 persoane diagnosticate cu COVID-19.

ADVERTISING

Este al patrulea judeţ care depăşeşte pragul de 5.000 de infectări, după Suceava, care marţi a raportat 5.882 de bolnavi de la începutul pandemiei, Argeş cu 5.286 de infectaţi şi Braşov, unde s-au înregistrat 5.217 diagnostice de COVID-19.

La nivelul judeţului Prahova au fost declarate 171 de decese asociate COVID-19, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre pacienţi cu boli cronice.

De mai multe săptămâni, spitalele din judeţ care tratează pacienţi cu COVID-19 se confruntă cu lipsa locurilor de terapie intensivă pentru cei cu forme grave ale bolii.

Astfel, numărul paturilor de ATI raportat în ultima perioadă a fost de câte unu, maximum trei, însă au fost şi perioade de peste o săptămână în care pacienţi cu simptome severe ale COVID-19 au fost trimişi la terapie intensivă în spitale din alte judeţe.

ADVERTISING

Marţi, la ATI, au fost raportate ca fiind libere, în spitalele din Prahova, două locuri destinate bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, la nivelul judeţului, este de 359, dintre care 234 de paturi sunt ocupate.

Olt: 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la un centru de îngrijire

Și în Olt, prefectura a anunţat, marţi seară, că la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni s-au înregistrat 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, unitatea fiind carantinată pentru 14 zile. 70 de probe recoltate atât de la beneficiari cât şi de la persnal sunt încă în lucru.

ADVERTISING

”În data de 14.09.2020, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt s-a înregistrat primul caz confirmat Covid-19. Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pe data de 13.09.2020, secţia COVID, pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis, marţi seară Prefectura Olt.

Sursa citată a precizat că Direcţia de Sănătate Publică Olt a declanşat ancheta epidemiologică, fiind identificaţi contacţii direcţi şi testat întreg personalul angajat aflat în serviciu (31 persoane) şi toţi beneficiarii (71).

”În data de 15.09.2020, a fost testat şi restul personalului angajat aflat la domiciliu (în afara turei), în număr de 38. Din numărul de teste prelucrate (70), rezultatele sunt: 44 pozitive (43 beneficiari şi 1 asistent medical) şi 26 negative (beneficiari). 70 de probe sunt în lucru”, a mai transmis Prefectura Olt.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a stabilit carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 15.09.2020, ora 15:00, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariaţi prezenţi în centru la declanşarea anchetei epidemiologice şi internarea tuturor cazurilor pozitive în cele 2 unităţi sanitare de profil (Secţie Covid-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

De asemenea, s-a decis restrângerea activităţii într-un pavilion (pacienţii şi personal cu rezultat negativ).

Spaţiile rămase libere vor fi decontaminate (dezinfecţie cu o firmă specializată), în data de 16.09.2020, urmată de mutarea activităţii în spaţiul decontaminat.

Citește și cum stăm la la numărul de infectări cu Covid la nivelul întregii țări


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇