Sicilia declară stare de urgență pentru șase luni

Sicilia declară stare de urgență pentru șase luni

Guvernul regional din Sicilia a declarat stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni din cauza incendiilor de vegetaţie care fac ravagii pe insulă de la sfârşitul lunii iulie, informează DPA sâmbătă.

Preşedintele regional Nello Musumeci a declarat, într-o postare pe Facebook în care explică decizia sa, că temperaturile neobişnuit de ridicate şi condiţiile meteorologice anormale vor continua să prezinte un risc în următoarele săptămâni.

Abbiamo dichiarato lo stato di crisi e di #emergenza per sei mesi a causa dei gravi incendi verificatisi già dalla fine…

Publicată de Nello Musumeci pe Sâmbătă, 7 august 2021

Între timp, în Sardinia, pompierii din provincia Oristano au anunţat că sâmbătă dimineaţa a izbucnit un incendiu la o unitate de cazare turistică.

ADVERTISING

Pompierii au împiedicat propagarea flăcărilor la vegetaţia din apropiere, au precizat aceştia. Nu au fost raportate victime.

Sicily wildfires: Beach resort succumbs to raging blaze

Oristano, pe coasta de vest a insulei mediteraneene, s-a confruntat recent cu incendii forestiere majore, care au provocat pagube importante.

Temperaturile neobişnuit de ridicate, de peste 40 de grade Celsius, provoacă secetă în toată partea de sud a Italiei, alimentând incendiile.

Se crede că multe dintre acestea au fost declanşate în mod deliberat.

Asociaţia agricolă Coldiretti a descris vara ca fiind cea mai călduroasă din ultimul deceniu.

Sicilia, Calabria şi Apulia au fost cele mai afectate de incendiile recente.

Două persoane din provincia Reggio Calabria au murit în flăcări, potrivit pompierilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇