Și în Anglia se închid pub-urile şi restaurantele, după ce pandemia a ajuns la peste 14.000 de cazuri pe zi

Și în Anglia se închid pub-urile şi restaurantele, după ce pandemia a ajuns la peste 14.000 de cazuri pe zi

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va emite un ordin prin care, începând de luni, pub-urile şi restaurantele vor fi închise în mare parte din nordul Angliei, inclusiv în Manchester şi Liverpool, în încercarea de a opri răspândirea focarelor de COVID-19, conform informaţiilor apărute în ediţia de miercuri a publicaţiei The Sun.

Marea Britanie, care a înregistrat cel mai mare număr de decese din Europa şi cea mai gravă contracţie economică a unei ţări dezvoltate, a raportat peste 14.000 de noi cazuri zilnice de contaminare cu noul coronavirus în ultimele două zile, transmite Reuters.

ADVERTISING

Marea Britanie nu a declarat 16.000 de cazuri de Covid-19 din lipsă de spaţiu într-un document Excel

The Sun a precizat că şcolile, birourile şi magazinele vor rămâne deschise.

Totodată, Ministerul britanic de Finanţe este pe cale de a finaliza un nou pachet de sprijin pentru industria HoReCA, a informat miercuri Financial Times.

Aceste noi măsuri restrictive urmează celor anunţate de prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, conform cărora toate pub-urile din Glasgow şi Edinburgh vor fi închise timp de 16 zile, începând de vineri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și în România s-au închis restaurantele în interior în zeci de localități, exact când vine frigul. Vezi situația din țară

Reprezentanții HoReCa spun că 100.000 de angajaţi vor fi concediaţi până la finele anului. Pierderile vor fi de 3 miliarde de euro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇