Seulul e în alertă maximă. Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră de pe un submarin

Seulul e în alertă maximă. Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră de pe un submarin

Coreea de Nord a testat duminică două rachete strategice de croazieră pe care le-a lansat de pe un submarin în Marea Japoniei, a anunţat luni agenţia de ştiri de la Phenian, KCNA.

Şeful Statului Major Întrunit al Coreei de Sud a declarat că armata ţării se află în stare de alertă maximă, iar agenţia de informaţii a ţării colaborează cu americanii pentru a analiza caracteristicile testului nord-coreean.

"Strategic" este un termen folosit de obicei pentru a descrie armele care au o capacitate nucleară, scrie Reuters.

ADVERTISING

KCNA a declarat că lansarea a confirmat fiabilitatea sistemului şi a testat operaţiunile ofensive subacvatice ale unităţilor submarine care fac parte din sistemul de descurajare nucleară al Coreei de Nord.

Luni, trupele sud-coreene şi americane urmează să înceapă 11 zile de exerciţii comune, denumite "Freedom Shield 23", care se vor desfăşura la o scară nemaiîntâlnită din 2017.

Exerciţiile vor consolida poziţia defensivă combinată a aliaţilor, au declarat cele două armate, şi vor cuprinde exerciţii de teren.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Coreea de Nord este de mult timp supărată din cauza exerciţiilor, pe care le consideră o repetiţie pentru invazie. În ultimul an, Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste cu rachete şi exerciţii militare, în ceea ce afirmă că este un efort de a-şi spori descurajarea nucleară şi de a face mai multe arme pe deplin operaţionale.

Lansările de rachete de pe submarine au avut ca scop să arate determinarea Coreei de Nord de a controla o situaţie în care "imperialiştii americani şi forţele marionetă sud-coreene devin din ce în ce mai clari în manevrele lor militare împotriva Republicii Populare Democrate Coreene".

ADVERTISING

KCNA a precizat că rachetele strategice de croazieră au fost lansate de pe submarinul "8.24 Yongung", aflat în largul coastei de est a Coreei, în primele ore ale zilei de duminică. Rachetele au parcurs aproximativ 1.500 de kilometri înainte de a lovi o ţintă în mare, se arată în relatarea KCNA.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇