Serviciile secrete americane: războiul nu va duce la înlăturarea lui Putin de la putere

Serviciile secrete americane: războiul nu va duce la înlăturarea lui Putin de la putere

Oficialii serviciilor de informații americane sunt sceptici că o schimbare a opiniei publice ruse împotriva războiului purtat de Kremlin în Ucraina – chiar și una dramatică – ar avea un efect în a-l convinge pe președintele Vladimir Putin să pună capăt conflictului, relatează CNN.

Spionajul american se îndoiește, de asemenea, că războiul, despre care mulți strategi consideră că a fost un dezastru pentru armata rusă, ar putea să ducă la înlăturarea lui Putin de la putere, cel puțin pe termen scurt.

ADVERTISING

Această evaluare reflectă măsura în care oficialii consideră că Putin și-a consolidat controlul asupra Rusiei în cele peste două decenii de când se află la putere.

Putin este direct implicat în gestionarea zilnică a conflictului, au spus trei surse din serviciile secrete americane și occidentale. Acestea au declarat pentru CNN că Putin participă direct la luarea deciziilor care, în majoritatea armatelor occidentale, ar fi rezervate ofițerilor de rang inferior.

"Este clar că el este propriul său decident. Nu pare să se bazeze prea mult nici măcar pe experții din cadrul guvernului sau al cabinetului. Așa că este puțin cam greu de imaginat că opinia populară îl influențează atât de mult", a declarat un înalt oficial NATO.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇