Șeful unei secte religioase, care se crede Iisus reîncarnat, a fost arestat într-un dosar privind cel mai mare focar de coronavirus

Șeful unei secte religioase, care se crede Iisus reîncarnat, a fost arestat într-un dosar privind cel mai mare focar de coronavirus

Autoritățile din Coreea de Sud au arestat un lider al unei secte religioase, care a stat la originea celui mai mare focar de coronavirus din țară.

Lee Man-hee, în vârstă de 88 de ani, este conducătorul bisericii Shincheonji, unde peste 5.000 de membri au fost infectați cu noul coronavirus, reprezentând aproximativ 36% din toate cazurile de Covid-19 din Coreea de Sud, relatează BBC.

Autoritățile îl acuză pe acesta că ar fi ascuns informații despre membri grupului și adunările lor, atunci când cei însărcinați cu anchetele epidemiologice încercau să identifice contacții.

ADVERTISING

Coreea de Sud are 14.336 cazuri de coronavirus și 300 de morți

Lee Man-hee a fost arestat sâmbătă în urma unei anchete în care s-a demonstrat că au fost distruse dovezi în legătură cu cazul.

Inculpatul este acuzat, de asemenea, de delapidarea sumei de 4,7 milioane de dolari și găzduirea de evenimente religioase interzise.

Într-o declarație oficială, biserica Shincheonji spune că liderul religios și-a exprimat îngrijorarea față de numărul mare de întrebări cu privire la detaliile personale ale membrilor bisericii, dar nu a încercat niciodată să împiedice investigația.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Ordinul de arestare nu înseamnă automat verdictul de vinovăție”, se mai arată în document.

Cine este Lee Man-hee

Lee Man-hee susține că este reîncarnarea lui Iisus Hristos și se identifică drept ”pastorul promis” despre care se scrie în Biblie.

El a fondat în 1984 biserica Shincheonji, care înseamnă ”noul Rai și pământ”.

Biserica are 230.000 de membri și este considerat de mulți un adevărat cult. Adepții săi cred că acesta va lua cu el 144.000 de oameni în Rai.

De asemenea, biserica susține că are peste 20.000 de membri și în afară de Coreea de Sud, inclusiv China, Japonia și sud-estul Asiei.

ADVERTISING

Grupul este recunoscut pentru modul în care se înghesuie în timpul slujbelor, motiv pentru care oamenii nu au voie să vină la adunare cu ochelari, cercei sau lănțișoare.

În februarie, virusul s-ar fi răspândit puternic în această comunitate, iar membrii ei s-ar fi plimbat nestingheriți prin țară, ulterior.

Conducătorul spiritual al grupului și-a cerut scuze în luna martie pentru situația creată. ”Am depus eforturi, dar nu am reușit să prevenim în întregime răspândirea”, spunea el.

Citește și:

Primarul Seulului s-a sinucis pentru că era acuzat de hărţuire sexuală


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇