Șeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice a fost demis după ce a fost inculpat penal pentru mită

Șeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice a fost demis după ce a fost inculpat penal pentru mită

Șeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Poliției Capitalei a fost demis și pus la dispoziție în cadrul unei subunități de poliție având în vedere că este cercetat într-o cauză penală, în care este inculpat pentru corupție.

„Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, facem precizarea că şeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice a fost pus la dispoziţie, în cadrul unei subunităţi de poliţie, având în vedere că este cercetat într-o cauză penală, în care are calitatea de inculpat”, precizează sâmbătă DGPMB, potrivit Agerpres.

Sursa citată reiterează că „Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti nu tolerează abaterile de la jurământul depus, de la Statutul poliţistului şi de la legile în vigoare”.

ADVERTISING

Șeful Serviciului de Investigarea Criminalității Economice este comisarul șef de poliție Gabriel Necșulescu. El este acuzat de DNA de fapte de corupție, mai exact de luare de mită.

Potrivit legislației în vigoare, ”pe perioada punerii la dispoziție polițistul îndeplinește sarcinile și atribuțiile stabilite în scris de șeful unității, care vor fi comunicate polițistului, sub semnătură”.

Sarcinile și atribuțiile date celui pus la dispoziție sunt alese astfel încât să nu afecteze desfășurarea procesului penal. El nu mai are drept de armă, printre altele.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇