Șefa Înaltei Curţi a primit daune de zece ori mai mici decât a cerut în procesul cu statul român

Șefa Înaltei Curţi a primit daune de zece ori mai mici decât a cerut în procesul cu statul român

Tribunalul București a decis, în primă instanță, ca președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), judecător Corina Corbu, să primească daune morale de 500.000 de lei, în procesul intentat statului român.

Suma este însă de 10 ori mai mică decât ceruse șefa curții supreme, scrie Europa Liberă.

Corina Corbu a dat statul roman în judecată în decembrie 2018 și cerea 5 milioane de lei daune morale, deoarece a fost trimisă în judecată și apoi achitată într-un dosar penal. La acea vreme, ea conducea Secţia de contencios administrativ a ÎCCJ.

ADVERTISING

Procesul penal al Corinei Corbu a durat 3 ani și 10 luni, timp în care aceasta s-a plâns că a fost supusă unor „puternici traume emoţionale” și că a fost „umilită.”

Corina Corbu a scris în cererea sa chemare în judecată că, timp de patru luni, a fost supusă „unei campanii de presă agresive”, fără ca împotriva ei să fie formulată oficial o acuzație penală.

Șefa ÎCCJ susține că, la acea vreme, a existat o scurgere de informaţii către presă din interiorul DNA, care i-a vătămat onoarea şi reputaţia profesională.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Judecătorul de la Tribunalul București care a judecat dosarul în primă instanță i-a dat dreptate parțial Corinei Corbu.

Astfel, 500.000 de de lei a considerat Tribunalul București că i se cuvine Corinei Corbu, apreciind că suma de 5 milioane, cerută inițial de actuala șefă a ÎCCJ, este una exagerată.

Corbu a fost trimisă în judecată în iulie 2014, alături de alți trei judecători, doi avocați, un șofer și un om de afaceri, sub acuzația de complicitate la favorizarea făptuitorului. În iunie 2018, aceștia au fost achitați.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇