Fost șef din Poliția Timiș condamnat la închisoare cu executare după ce a hărțuit un polițist incomod, la cererea unui primar

Fost șef din Poliția Timiș condamnat la închisoare cu executare după ce a hărțuit un polițist incomod, la cererea unui primar

Sindicatul Europol anunţă, vineri, că fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean a fost condamnat la închisoare cu executare, după ce a mutat disciplinar un poliţist la … cererea unui primar.

Potrivit instanţei de judecată, condamnarea nu este definitivă, ci poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 10 zile de la comunicare.

Din interceptările aflate la dosar reiese că polițistul incomod ”refuza să se supună ordinelor de a nu mai controla maşinile localnicilor, deşi aceştia circulau cu maşini neînmatriculate sau fără documente valabile”, arată sindicatul Europol.

Totul s-a întâmplat în urmă cu 7 ani

”Ştim cu toţii că atunci când, în cadrul unei unităţi, şeful e şef, el taie şi spânzură, mută, deleagă sau cercetează disciplinar un subordonat pentru că puterea lui este una divină. Asta s-a întâmplat şi la IPJ Timiş în urmă cu câţiva ani, unde colegul nostru Dumitru Duma a fost mutat împotriva voinţei lui, de la Politia Recaş la Politia Lugoj, la cererea exclusiv politică a fostului primar al oraşului Recaş, Pavel Teodor.

ADVERTISING

În urmă cu 7 ani, în anul 2014, pentru a satisface interesele personale si de natură politica ale primarului oraşului Recaş, şeful IPJ Timiş, Sorin Muntean si adjunctul acestuia  Florin Bolboş, de la acea vreme, si-au îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu constând în coordonarea si controlul structurii din subordine.

În fapt, aceştia au dispus întocmirea unei propuneri către IGPR, pentru radierea postului unui agent de politie care îşi îndeplinea in mod legal atribuţiile de serviciu, din ştatul de funcţii ale Politiei oraşului Recaş si apoi au avizat propunerea Serviciului Resurse Umane din cadrul IPJ Timiş de desfiinţare a funcţiei respective.

ADVERTISING

Ulterior, a fost dispusa mutarea colegului nostru  într-un alt oraş, fără a se respecta procedura legala privind mutarea în cadrul altei unităţi de poliţie”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Sindicatului Europol.  

Sursa citată mai arată şi cum şeful Poliţiei din Recaş a ajutat la mutarea poliţistului de pe post ”numai pentru simplu fapt că agentul Dumitru Dumă  era  un poliţist incomod”, se arată în comunicat.  

De asemenea, sursa citată mai arată cum că fostul şef al Poliţiei Recaş era ”un executant umil” al ordinelor primarului de Recaş de la acea vreme.

ADVERTISING

”Interceptările telefonice  făcute DNA în  dosarul corupţiei de la IPJ Timiş sunt de-a dreptul halucinante şi arată faptul că şeful Poliţiei Recaş, comisarul şef Marian Temu, nu era decât un executant umil al ordinelor primite de la primarul oraşului, Pavel Teodor.

Sunt la dosar numeroase discuţii în care primarul îi dădea ordine să verifice unde se află agentul Daniel Duma, cel care refuza să se supună ordinelor de a nu mai controla maşinile localnicilor, deşi aceştia circulau cu maşini neînmatriculate sau fără documente valabile.

Unul dintre episoade s-a petrecut în 3 noiembrie 2014 când primarul i-a ordonat şefului Poliţiei Recaş să verifice ce căuta poliţistul Dumitru Duma şi un coleg de-al său la Izvin, asta după ce agentul i-a spus că vrea să discute. După 20 de minute între cei doi are loc o discuţie despre agentul devenit problemă capitală pentru aceştia, cu afirmaţii halucinante despre cum trebuie să fie de supus un poliţist primarului din localitatea unde lucrează”, se arată în comunicat.  

Conform site-ului oficial al Primăriei Recaș, Teodor Pavel este primar și în ziua de azi.

Primarul și șefii, condamnați. Polițistul hărțuit primește daune morale și materiale

Sindicatul prezintă și pedepsele date joi de Curtea de Apel Timişoara.

”Ieri, Curtea de Apel Timişoara le-a venit de hac şi  s-a pronunţat în  acest dosar, unde a decis să îl condamne pe fostul şef al IPJ Timiş la trei ani de închisoare cu executare, pe fostul adjunct al IPJ Timis, la trei ani de închisoare cu suspendare şi 75 de zile de munca neremunerată in folosul comunităţii la Primăria Timişoara sau Inspectoratul Scolar Judetean Timis,  pe fostul şef al Poliţiei oraşului Recaş ,Temu Marian Dorinel, 3 ani de închisoare cu suspendare si 75 de zile de munca in folosul comunităţii la Primăria Lugoj sau ISJ Timiş, iar pe Pavel Teodoru, fostul primar al Recaşului, la trei ani, cu un spor de 5 luni şi 10 zile de închisoare cu executare”, arată sursa citată.

În schimb, ”poliţistul hărţuit, Dumitru Duma, va primi conform hotărârii Curţii de Apel Timişoara, 2551 lei daune materiale şi 7000 de euro daune morale”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇