Scandal în SUA: Un congresman s-a pozat cu familia în fața bradului, toți cu arme în mâini

Scandal în SUA: Un congresman s-a pozat cu familia în fața bradului, toți cu arme în mâini
Foto: Twitter Thomas Massie

Un ales republican a stârnit duminică polemică în SUA, după ce a postat pe Twitter o fotografie în care apare împreună cu familia sa, toţi numai zâmbete şi cu arme de foc în mână, în faţa unui pom de Crăciun.

Imaginea șochează și în contextul în care în urmă cu doar câteva zile SUA au fost marcate de un nou incident armat, într-un liceu din Michigan, mai mulți copii fiind uciși.

"Crăciun fericit! PS: Dragă Moş Crăciun, să ne aduci nişte muniţie!", a comentat Thomas Massie, reprezentant de Kentucky în Camera inferioară a Congresului SUA, la imaginea postată pe Twitter în care apare cu şase dintre membrii familiei sale.

SUA au fost îndoliate, marţi, de un nou incident armat într-un liceu din Michigan, în cursul căruia un adolescent a ucis patru elevi, o tragedie într-o ţară în care violenţa declanşată cu armele de foc a fost calificată drept "epidemie" de către preşedintele Joe Biden, notează AFP, citată de Agerpres. Părinţii atacatorului de 15 ani, inculpaţi pentru omucidere involuntară, îi oferiseră anticipat fiului lor un pistol semiautomat Sig Sauer drept cadou de Crăciun.

În acest context, fotografia de familie a lui Thomas Massie a provocat furie, politicieni sau părinţi ale victimelor atacului din liceu acuzându-l pe republican de lipsă de empatie.

"Scandalos!", a reacţionat democrata John Yarmuth, în timp ce republicanul Adam Kinzinger, cunoscut ca fiind în favoarea dreptului de a purta armă, a scris pe Twitter că nu este vorba de "un sprijin pentru dreptul de a deţine şi de a purta armă", ci de "fetişism".

Activistul Fred Guttenberg, a cărui fiică a fost împuşcată în timpul atacului de la liceul din Parkland în 2018, unul dintre cele mai grave incidente armate în şcoli din SUA, şi-a postat propriile "fotografii de familie".

"Una este ultima fotografie pe care am făcut-o cu Jaime, cealaltă arată locul unde este înmormântată", a scris el.

Manuel Oliver, tatăl unei alte victime din Parkland, a declarat pentru CNN că o astfel de imagine arată "o mare parte a problemei" şi "ar trebui să ne înveţe pe cine ar trebui să alegem şi pe cine nu".

Atacul armat de la liceul din Michigan a făcut cele mai multe victime din bilanțul tragic de 130 înregistrat anul acesta în şcolile din SUA, potrivit organizaţiei Everytown For Gun Safety.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇