Scandal în Cipru, din cauza piesei de la Eurovision: Credincioșii spun că este satanistă și au vrut să dea foc televiziunii

Scandal în Cipru, din cauza piesei de la Eurovision: Credincioșii spun că este satanistă și au vrut să dea foc televiziunii

Piesa aleasă pentru a reprezenta statul Cipru la Eurovision a stârnit controverse pe insula mediteraneană vineri, după un apel anonim care ameninţa cu „incendierea clădirii” televiziunii publice CyBC şi critici dure din partea profesorilor de educaţie religioasă, informează AFP.

Melodia, intitulată „El Diablo” („Diavolul”, în spaniolă) şi interpretată de cântăreaţa Elena Tsagrinou, a fost difuzată miercuri pentru prima dată de CyBC în această ţară mediteraneană, unde majoritatea locuitorilor sunt creştini ortodocşi.

CyBC a sesizat poliţia cu privire la un apel anonim care ameninţa cu incendierea clădirii televiziunii în semn de protest, a informat vineri agenţia de presă cipriotă. Poliţia investighează incidentul.

Un sindicat al profesorilor de educaţie religioasă din licee a dat publicităţii vineri un comunicat prin care solicită CyBC să renunţe la melodie. ????

Sindicatul şi-a exprimat "groaza" cu privire la subiectul versurilor melodiei selectate pentru competiţia europeană programată pentru luna mai, susţinând că interpreta acesteia "l-a lăudat pe Satana, şi-a dedicat lui viaţa şi l-a iubit".

CyBC a răspuns atacurilor explicând că piesa a fost înţeleasă greşit şi că este inspirată din "lupta eternă dintre bine şi rău".

Cipru a terminat pe locul al doilea concursul Eurovision din 2018, cea mai bună poziţie obţinută până în prezent, cu piesa Fuego cântată de Eleni Foureira ????.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇