Salvamont a salvat un parapantist căzut într-un copac și acuză parlamentarii că nu le oferă dreptul de a folosi girofarele în trafic

Salvamont a salvat un parapantist căzut într-un copac și acuză parlamentarii că nu le oferă dreptul de a folosi girofarele în trafic

Salvatorii montani din Braşov au intervenit, duminică după-amiază, în sprijinul unei persoane care a căzut cu parapanta şi a rămas blocată într-un copac. Parapantistul a fost coborât în siguranţă din copac de către salvamontişti, după peste trei ore.

Acesta nu a suferit răni în urma evenimentului. Parapanta a rămas agăţată într-un pom, la aproximativ 15 metri de sol.

Incidentul a avut loc în zona Dealului Cetăţii - Lempeş, din judeţul Braşov.

După ce salvatorii montani din Buşteni au atras atenţia asupra faptului că echipele de intervenţie nu reuşesc să ajungă rapid la locul unde este nevoie de ele fiindcă nu au prioritate în trafic, aşa cum au alte instituţii, şi cei din Braşov reclamă acelaşi lucru.

ADVERTISING

„Salvatorii montani trebuie să se roage înainte de fiecare misiune şi să spere că drumul va fi liber! Din fericire astăzi nu a murit nimeni, dar ne întrebăm retoric dacă e nevoie să moară cineva pentru ca structurile Salvamont - structuri care asigură intervenţia pe munte şi în locuri greu accesibil în regim de urgenţă - să aibă voie să folosească mijloace speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pentru a avea prioritate în trafic!

Serviciile Salvamont deţin legal autospeciale moderne echipate corespunzător cu mijloace speciale de avertizare sonoră şi luminoasă, dar legislaţia nu le permite să le folosească în caz de urgenţă!”, au scris oficialii Salvamont Braşov, pe Facebook, duminică seară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇