România trimite ajutor Indiei, care abia mai face față pandemiei, și a inclus-o pe lista țărilor galbene

România trimite ajutor Indiei, care abia mai face față pandemiei, și a inclus-o pe lista țărilor galbene

România trimite ajutor Indiei, unde situația Covid este extrem de gravă, țara fiind și inclusă de autoritățile române pe lista statelor pentru care se impune carantina la întoarcerea în România.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat marţi seara, printr-o hotărâre, acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, pentru India.

Decizia are la bază solicitarea autorităţilor din India, transmisă prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, pentru acordarea de asistenţă internaţională în contextul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

ADVERTISING

Astfel, se vor transfera gratuit către India 80 de bucăţi de concentratoare de oxigen de 5 şi 10 litri, 75 de bucăţi de butelii de oxigen de 40 de litri şi două dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

India, inclusă în lista țărilor galbene

De asemenea, prin aceeaşi hotărâre CNSU, "se completează lista ţărilor/ zonelor/ teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea aprobată prin Hotărârea nr. 23 din 22.04.2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin introducerea Republicii India".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Însă sunt exceptate de la carantină persoanele vaccinate cu ambele doze de ser, dacă au trecut cel puțin 10 zile de la rapel.

Citește și Situația în India din cauza COVID e dramatică: Crematoriile funcționează continuu și tot nu fac față. Au ajuns să ardă cadavre în parcări (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇