România nu recunoaşte alegerile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova

România nu recunoaşte alegerile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova

Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea „așa-ziselor alegeri” organizate în regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi reiterează că România susţine „o reglementare cuprinzătoare, paşnică şi durabilă a conflictului transnistrean”.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de MAE, această reglementare trebuie să fie „în conformitate cu dreptul internaţional, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional şi fără afectarea viitorului său european”.

ADVERTISING

„Așa-zisele alegeri prezidențiale din regiunea transnistreană au un final previzibil din start, în condițiile în care întreaga mașinărie propagandistică și resursă administrativă lucrează în favoarea actualului lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care candidează pentru un al doilea mandat. Ceilalți trei concurenți sunt foarte puțin cunoscuți și nu au nicio posibilitate de a-și organiza o campanie electorală reală”, scria recent Radio Europa Liberă Moldova, despre aceste alegeri.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇