România 2021: O femeie primar și soțul ei au fost reţinuți, după ce au bătut un fost procuror cu cleștele de tăiat lanțuri

România 2021: O femeie primar și soțul ei au fost reţinuți, după ce au bătut un fost procuror cu cleștele de tăiat lanțuri

O femeie primar și soțul ei au fost au fost reţinuţi în Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Bihor, într-un dosar penal pentru tentativă de omor, după ce au desfigurat în bătaie un fost procuror.

Este vorba despre primăriţa comunei Brusturi, Livia Bârlău, şi soţul acesteia, Petre Bârlău.

"Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi ca fiind coautori la infracţiunea de tentativă la omor, constând în aceea că i-au aplicat părţii vătămate mai multe lovituri la nivelul capului şi membrelor, care i-au pus acesteia viaţa în pericol", a declarat prim procurorul-adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Sabău, pentru publicația Bihoreanul.

ADVERTISING

Potrivit acestuia, victima are nevoie acum de cel puțin 100 de zile de îngrijiri medicale.

”Victima, care iniţial fusese prieten cu soţii Bârlău, a intrat în conflict cu ei în acest an, după ce primăriţa i-ar fi promis un post în Primărie şi nu s-a ţinut de cuvânt. Ca să se răzbune, fostul procuror s-a aliat cu consilierii din Opoziţie, învăţându-i să scrie cereri de informaţii publice, ca să afle despre activitatea Primăriei, şi l-a reclamat pe soţul edilului la Direcţia Antifraudă, pe motiv că tot cumpără şi revinde tractoare pe OLX, fără a plăti taxe”, relatează publicația locală.

ADVERTISING

Ca să se răzbune, cei doi soți l-ar fi bătut chiar în magazinul deținut de ei în localitate cu un clește de tăiat lanțuri și l-ar fi lăsat să zacă în propriul sânge. Clienții magazinului sunt cei care l-au găsit pe bărbat pe jos și au alertat autoritățile.

Cei doi nu sunt la prima astfel de agresiune, susține presa locală, ci sunt bănuiți că ar fi comandat un atac mafiot împotriva unui consilier local, altuia i-ar fi vandalizat mașina și ar fi incendiat adăpostul pentru oi al unui localnic care a denunțat o afacere ilegală întreprinsă de primăriță.

ADVERTISING

Majoritatea problemelor reclamate de victime s-au ”rezolvat”, după ce femeia le-a oferit câte un loc în primărie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇