Români acuzați că au furat motoare de bărci din Franța - prejudiciu de 200.000 de euro

Români acuzați că au furat motoare de bărci din Franța - prejudiciu de 200.000 de euro

Mai mulți români sunt acuzați că au furat motoare de bărci din Franța, provocând un prejudiciu de 200.000 de euro.

Potrivit IPJ Dolj, polițiștii au făcut nouă percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de furt pe teritoriul Franţei.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză ar fi comis mai multe furturi de motoare de bărci, în cursul anului 2020.

Prejudiciul cauzat este de 200.000 de euro.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe bunuri, iar nouă persoane au fost duse la sediul poliţiei, pentru audieri.

ADVERTISING

De asemenea, au fost puse în executare cinci mandate europene de arestare, emise autorităţile din Franţa, pentru comiterea, pe teritoriul acestui stat, a mai multor infracţiuni de „furt în grup infracţional, participaţie la o asociere de răufacători, în vederea pregătirii unor infracţiuni, începând cu anul 2020”.

Cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse 26 şi 39 de ani, din judeţul Dolj, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a decis reținerea lor pentru 24 de ore.

În cursul zilei de joi, cei în cauză urmează să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării, a transmis Poliția Dolj.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇