Rețea de traficanți de heroină, destructurată în București. Printre cei arestați este și un polițist

Rețea de traficanți de heroină, destructurată în București. Printre cei arestați este și un polițist

O reţea de traficanţi de heroină care acţiona în Bucureşti a fost destructurată de anchetatori, iar trei persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Unul dintre inculpaţi este ofiţer de poliţie.

Cei trei inculpaţi sunt cercetaţi pentru „constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, luare de mită, dare de mită, favorizarea făptuitorului, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, accesul ilegal la un sistem informatic şi conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”, anunţă, miercuri, DIICOT, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Grupul de traficanţi s-a format în 2022.

”Membrii acestuia au organizat şi coordonat tranzacţii repetate cu droguri de mare risc (heroină). După ce intrau în posesia drogurilor, heroina era pregătită pentru vânzare (fiind amestecată cu diferite substanţe, în vederea obţinerii unor profituri cât mai mari) şi, ulterior, comercializată în municipiul Bucureşti, doar unor persoane în care membrii aveau deplină încredere”, explică anchetatorii.

Potrivit procurorilor, în cursul urmăririi penale, pe 15 aprilie, a fost identificat şi indisponibilizat un transport de aproximativ un kilogram de heroină.

ADVERTISING

Cum era implicat poliţistul

”Cu privire la unul dintre inculpaţii reţinuţi în cauză, având calitatea de ofiţer de poliţie judiciară, s-a reţinut că, în perioada noiembrie 2022 – aprilie 2023, a sprijinit grupul infracţional organizat prin acţiuni şi inacţiuni”, adaugă DIICOT.

Concret, în luna martie 2023, acesta a comunicat unuia dintre liderii grupului de traficanţi că e cercetat într-un dosar penal, transmiţând atât obiectul dosarului, cât şi persoanele vizate de respectiva cauză, sfătuindu-l cu privire la modalitatea în care să acţioneze pentru a evita tragerea la răspundere penală.

ADVERTISING

Ulterior, în aprilie, poliţistul nu a luat măsurile necesare, potrivit atribuţiilor de serviciu, într-un dosar pe care îl avea în instrumentare, acordând sfaturi celorlalţi doi inculpaţi cu privire la modul în care trebuie să acţioneze pentru a evita tragerea la răspundere penală.

Pentru că i-a ajutat, poliţistul "a primit de la liderul grupului infracţional organizat mai multe bunuri şi, la data de 22.04.2023, a acceptat promisiunea acestuia de a-i da un telefon mobil, pentru a-l avertiza (prin divulgarea de informaţii cunoscute în virtutea atribuţiilor de serviciu), a-l proteja (prin neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu în cauze penale care îl priveau sau în cauze penale care priveau persoane din anturajul acestuia, aflate în instrumentarea sa) şi a-l favoriza (prin sprijinul acordat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor în cauze penale care îl priveau sau în cauze penale care priveau persoane din anturajul acestuia şi în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală), în legătură cu activităţile de trafic de droguri de mare risc desfăşurate de acesta şi ceilalţi membri ai grupului infracţional din care acesta făcea parte”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇