Rețea de traficanți de droguri, coordonată din închisoare de unul dintre fiii lui Sile Cămătaru. În paralel, obligau femei să se prostitueze

Rețea de traficanți de droguri, coordonată din închisoare de unul dintre fiii lui Sile Cămătaru. În paralel, obligau femei să se prostitueze

Unul dintre fiii lui Sile Cămătaru coordona din închisoare o reţea de traficanţi de droguri, vizată de percheziţii ale poliţiştilor şi procurorilor DIICOT.

Este vorba despre 12 percheziţii într-un dosar în care este cercetată inclusiv introducerea de droguri în Penitenciarul Jilava. Surse judiciare au precizat pentru News.ro că drogurile erau aduse de aparţinători. Este vorba despre cocaină, heroină şi cannabis. 

Gruparea acţiona în Bucureşti şi Ilfov şi a fost constituită de trei persoane, ulterior aderând alţi şase suspecţi.

”Din probele administrate în cursul urmăririi penale, a rezultat că, în perioada noiembrie 2022 – iulie 2023, liderul grupului, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a coordonat activităţile membrilor, cu privire la procurarea şi introducerea în interiorul penitenciarului a unor cantităţi de droguri de risc şi mare risc (cannabis şi cocaină) destinate atât consumului propriu, cât şi  comercializării către alte persoane încarcerate”, au mai transmis sursele citate.

ADVERTISING

Liderul grupării este Albert Balint, zis Albert Cămătaru, unul dintre fiii lui Sile Cămătaru. Condamnat la trei ani și șapte luni de închisoare pentru infracţiuni la regimul rutier şi nerespectarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecţie provizoriu, a fost prins în Italia în primăvara acestui an și adus în România.

Ancheta vizează constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc, în formă continuată şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, respectiv trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată, complicitate la infracţiunea de trafic de persoane şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor, anunţă Poliţia Capitalei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, o parte dintre suspecţi ar fi achiziţionat şi cantităţi de droguri de risc şi mare risc (cannabis şi heroină) destinate consumului propriu al unor persoane din familie, încarcerate tot la Jilava.

Obligau femei să se prostitueze în Occident

”Pe parcursul investigaţiilor şi administrării probatoriului, a rezultat faptul că pe un alt palier infracţional,  alţi trei suspecţi sunt bănuiţi de implicarea în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, deţinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu, în formă continuată,  complicitate la infracţiunea de trafic de persoane şi complicitate la infracţiunea de spălarea banilor", au mai anunţat autorităţile judiciare.

ADVERTISING

Astfel, în perioada 2017 – 2023, unul dintre aceştia ar fi recrutat, prin inducere în eroare (crearea aparenţei unei legături sentimentale), transportat şi adăpostit patru femei, în vederea exploatării sexuale, prin obligarea (inclusiv prin acte de violenţă) la practicarea prostituţiei, atât în România, cât şi în Italia, Belgia, Franţa , Elveţia, Suedia, Germania, Olanda şi Danemarca.

Cel care a exploatat sexual victimele este Cimpoieru Roberto.

”Cunoscând situaţia a două dintre persoanele vătămate, al doilea suspect i-ar fi acordat sprijin în transportarea adăpostirea şi supravegherea acestora, precum şi în remiterea sumelor de bani rezultate din exploatarea sexuală,  pe care primul suspect le-ar fi folosit la achiziţionarea unor autoturisme de lux, a unui imobil, precum şi a unor cantităţi de droguri destinate consumului propriu”, mai anunţă anchetatorii.

Potrivit acestora, în vederea disimulării sumelor obţinute în acest mod, bunurile au fost înregistrate pe numele celui de al treilea suspect, care cunoştea provenienţa reală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇