Restricțiile au fost eliminate în Marea Moschee din Mecca. Credincioșii s-au rugat umăr lângă umăr (Foto & Video)

Restricțiile au fost eliminate în Marea Moschee din Mecca. Credincioșii s-au rugat umăr lângă umăr (Foto & Video)

Credincioșii s-au rugat, duminică, umăr lângă umăr în Marea Moschee din Mecca, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Marea Moschee din Mecca, locul sfânt al Islamului, a eliminat începând de duminică majoritatea restricțiilor împotriva COVID, inclusiv păstrarea distanței.

Credincioșii s-au rugat umăr lângă umăr pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Au fost îndepărtate marcajele de pe podea care erau folosite pentru a păstra distanța în interiorul și în jurul Marii Moschei, construită în jurul Kaaba.

Măsura, conform agenției oficiale saudite de presă, citată de „La Stampa”, este în conformitate cu decizia de a relaxa restricțiile și permite pelerinilor și vizitatorilor să viziteze Marea Moschee la capacitate maximă.

ADVERTISING

Cu toate acestea, accesul în moschee este permis doar credincioșilor care au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului, iar obligativitatea măștii a fost păstrată.

Arabia Saudită a anunțat în august că va începe să primească străini vaccinați care doresc să facă pelerinajul ritual. Până în iulie, doar aproximativ 60.000 de rezidenți vaccinați au putut participa la Hajj, într-o formă mult redusă.

Înainte de izbucnirea pandemiei, peste două milioane de pelerini se îndreptau spre Muntele Arafat, de lângă orașul sfânt Mecca din Arabia Saudită, destinație aleasă pentru că se spune că era locul unde profetul Mahomed a ținut ultima sa predică.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇