Admitere 2025. S-a publicat repartizarea computerizată. Trei elevi cu media peste 9 au rămas fără loc la liceu

Admitere 2025. S-a publicat repartizarea computerizată. Trei elevi cu media peste 9 au rămas fără loc la liceu
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

S-au publicat rezultatele la repartizarea computerizată la liceu pe edu.ro.

Elevii pot afla astfel la ce liceu au fost repartizați, în funcție de opțiunile completate în fișa de înscriere și media obținută la Evaluarea Națională.

Au fost repartizați computerizat în această etapă 112.196 de elevi (97,02%) din totalul elevilor (115.638) cu opțiuni completate. Dintre aceștia, 48.912 candidați la admitere (43,6%) au fost admiși la prima opțiune, precizează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat.

Au rămas nerepartizaţi 3.442 de elevi, pentru că nu au completat suficiente opţiuni pe fişa de înscriere. Dintre ei, trei copii au medie peste 9.

Un elev din Constanţa are media 9,42 la Evaluarea Națională şi a rămas fără loc la liceu, după ce a terminat şcoala generală cu 10. Ceilalți doi elevi au 9,25 și 9,17. Amândoi sunt din București.

Mai sunt şi 63 de elevi cu media între 8 şi 9 care nu au prins loc la liceu:

image

Iată o hartă pe judeţe a procentului de elevi rămaşi nerepartizaţi:

image

Iată şi câte locuri libere au rămas la liceu în fiecare judeţ:

image

În total, au fost completate 2.569.525 opțiuni, rezultând o medie de 22,22 opţiuni/elev (la același nivel ca în anul anterior).

Cum s-a făcut repartizarea

Procesul este automatizat și are la bază trei criterii principale: media de admitere (formată exclusiv din notele de la Evaluarea Națională 2025), ordinea opțiunilor din fișă și numărul de locuri disponibile în liceele din județ sau din București.

Elevii cu cele mai mari medii sunt repartizați primii, iar algoritmul caută prima opțiune liberă pentru fiecare candidat.

Dacă toate opțiunile sunt ocupate de elevi cu medii mai mari, candidatul rămâne nerepartizat, indiferent de nota obținută.

Ce urmează după repartizare

Tinerii care au fost repartizați trebuie să se înscrie la liceul atribuit în perioada 24-29 iulie 2025, depunând un dosar cu următoarele documente:

  • cerere de înscriere (completată pe loc),
  • copie după certificatul de naștere,
  • copie după cartea de identitate (dacă există),
  • foaia matricolă pentru clasele V–VIII,
  • adeverința cu notele de la Evaluarea Națională,
  • dosar plic.

Fiecare unitate școlară poate solicita documente suplimentare, așadar părinții și elevii sunt sfătuiți să consulte site-ul liceului sau avizierul.

Ce se întâmplă cu locurile rămase neocupate

Pe 29 iulie, liceele vor trimite comisiilor județene situația locurilor rămase libere.

În perioada 30 iulie - 1 august, vor fi rezolvate cazurile speciale: candidați nerepartizați, dosare retrase sau situații medicale/persoanele justificate.

A doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat, rezervată elevilor din seria curentă, precum și celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor în anul școlar 2025 - 2026, se desfășoară în perioada 1 - 19 august și este gestionată de comisiile județene/comisia de admitere a municipiului București. La această etapă vor putea participa și cei 3.442 (2.98%) de absolvenți nerepartizați (număr total de locuri libere: 6.606).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇