Regina Elisabeta a II-a va petrece Crăciunul la Castelul Windsor, o premieră din anii 1980

Regina Elisabeta a II-a va petrece Crăciunul la Castelul Windsor, o premieră din anii 1980

Regina Elisabeta a II-a şi soţul ei prinţul Philip vor petrece anul acesta Crăciunul la Castelul Windsor, pentru prima dată în mai mult de 30 de ani, a anunţat marţi Palatul Buckingham, potrivit AFP.

Cuplul regal petrece în mod tradiţional sărbătorile de sfârşit de an la reşedinţa din Sandringham, în Norfolk (estul Angliei), unde li se alătură şi alţi membri ai familiei. 

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Dar în faţa situaţiei sanitare, suverana în vârstă de 94 de ani şi soţul ei în vârstă de 99 de ani, cu o sănătate fragilă, au decis să rămână în reşedinţa situată la periferia Londrei.                

„După ce au analizat toate sfaturile apropiaţilor, regina şi ducele de Edinburgh au decis să petreacă anul acesta Crăciunul în linişte la Windsor”, a indicat marţi un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham. 

În timpul primului val al pandemiei, suverana şi soţul ei au luat o pauză de la angajamentele publice şi s-au izolat la reşedinţa de la Windsor. Ei au mers la Castelul Balmoral în timpul verii, aşa cum făceau în mod obişnuit. 

Cu mai mult de 59.000 de morţi şi 1,5 milioane de cazuri de Covid, Marea Britanie este cea mai îndoliată ţară de pandemie din Europa. 

Regina Angliei va decora 1.495 de persoane printre care cântăreţi, sportivi, actori, dar şi voluntari din prima linie în lupta cu Covid-19

Prinţul Philip, care a împlinit 99 de ani în iunie, are de câţiva ani probleme de sănătate. În decembrie 2019, el a fost spitalizat timp de patru nopţi, într-un spital londonez, din cauza unor „probleme de sănătate preexistente” şi s-a alăturat reginei la Norfolk pe 24 decembrie.  

Prinţul Charles, fiul cel mare al reginei, a avut în aprilie simptome de Covid-19, la fel ca prinţul William, al doilea în ordinea succesiunii la tron.