Reacții pe scena politică, după ce Roșia Montană a intrat în UNESCO: „Victorie majoră a noii generații politice”

Reacții pe scena politică, după ce Roșia Montană a intrat în UNESCO: „Victorie majoră a noii generații politice”

După ce Roșia Montană a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO, reacțiile pe scena politică nu au întârziat să apară.

Primul care a reacționat după această victorie a fost șeful statului, Klaus Iohannis.

El a salutat decizia UNESCO:

„Salut includerea peisajului cultural minier de la Roșia Montană în patrimoniul umanității! Prin eforturi conjugate ale autorităților și specialiștilor, Roșia Montană trebuie să devină un model de punere în valoare a patrimoniului prin dezvoltarea durabilă a zonei”.

Salut includerea peisajului cultural minier de la Roșia Montană în patrimoniul umanității! Prin eforturi conjugate ale...

Publicată de Klaus Iohannis pe Marţi, 27 iulie 2021

Dacian Cioloș, co-președinte USR PLUS, a comentat că „este o veste mare și nici că putea să existe un cadou mai nimerit de care să mă bucur de ziua mea”. El împlinește astăzi 52 de ani.

Roșia Montană a intrat, astăzi, în Patrimoniul Mondial UNESCO.Este o veste mare și nici că putea să existe un cadou...

Publicată de Dacian Cioloş pe Marţi, 27 iulie 2021

La rândul său, Dan Barna a evocat „o victorie majoră a noii generații politice”.

Roșia Montană a fost inclusă astăzi în Patrimoniul Mondial UNESCO! Ne-am luptat ani de zile pentru protejarea istoriei...

Publicată de Dan Barna pe Marţi, 27 iulie 2021

Și premierul Florin Cîțu a marcat momentul, scriind tot pe Facebook, însă el doar a dat veste privind decizia UNESCO:

Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a decis astăzi că peisajul cultural minier Roşia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO!

Publicată de Florin Cîţu pe Marţi, 27 iulie 2021

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a afirmat că „avem acum obligația, ca societate, să facem din Roșia Montană o atracție pentru vizitatorii din întreaga lume”.

Roșia Montană a fost înscrisă azi în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Este cauza și victoria unei generații. Respect...

Publicată de Nicușor Dan pe Marţi, 27 iulie 2021

Mihai Goțiu, senator USR, a subliniat că „este o recunoaștere, dincolo de orice dubiu, a valorii excepționale a patrimoniului de la Roșia Montană și a contribuției României la istoria și cultura umanității”.

VESTE URIAȘĂ! Roșia Montană a fost inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO! VICTORIA UNEI GENERAȚII!În urmă cu...

Publicată de Mihai Goţiu pe Marţi, 27 iulie 2021

Comunitatea Declic, care a și inițiat petiții pentru „salvarea Roției Montane”, jubilează pe Facebook:

ADVERTISING

„În aceste momente, sărbătorim alături de comunitatea locală din Roșia Montană, a căror rezistență și determinare au inspirat o lume întreagă. Azi, toate eforturile lor sunt încununate cu cea mai importantă distincție culturală pe care o poate primi un loc de pe acest pământ: ”Outstanding Universal Value” (”Valoare Universală Excepțională”) în Patrimoniul Mondial UNESCO”.

E oficial! Roșia Montană a fost înscrisă pe Lista Patrimoniului Mondial! ????????????????”Peisajul cultural minier Roșia Montană”...

Publicată de Declic pe Marţi, 27 iulie 2021

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a transmis că este încântat că o muncă de 19 ani a fost răsplătită.

„Comitetul Patrimoniului Mondial a decis înscrierea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a dosarului privind Peisajul Cultural Minier Roşia Montană. Am avut aceeaşi abordare, chiar de la începutul mandatului meu, şi sunt încântat că, astăzi, o muncă de 19 ani este răsplătită”, a scris el pe Facebook.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dublă victorie

Ambasadorul României la UNESCO, Simona Miculescu, afirmă că înscrierea Peisajului cultural minier Roşia Montană în Lista Patrimoniului Mondial chiar în ziua în care ţara noastră aniversează 65 de ani de la aderarea la această organizaţie reprezintă o dublă sărbătoare.

Așa cum am anticipat, avem o dublă sărbătoare azi! Peisajul cultural minier Roșia Montană a fost înscris azi în Lista...

Publicată de Simona-Mirela Miculescu pe Marţi, 27 iulie 2021

Context

Peisajul minier Roşia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, a anunţat marţi preşedintele Comitetului, Tian Xuejun.

Icomos, organismul consultativ al agenţiei ONU, a recomandat clasarea şi în Lista Patrimoniului în pericol, decizie adoptată şi de Comitet.

ADVERTISING

Acest sit din Carpaţii Occidentali adăposteşte ”un ansamblu excepţional” de galerii romane datând din secolul al II-lea, ”cel mai important şi mai vast cunoscut”, a subliniat Icomos.    

Iată aici mai multe detalii - Roșia Montană a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇