Protestele continuă în SUA: O statuie a lui Cristofor Columb a fost dărâmată în Baltimore (Video)

Protestele continuă în SUA: O statuie a lui Cristofor Columb a fost dărâmată în Baltimore (Video)

Un grup de protestatari din oraşul american Baltimore a dărâmat o statuie a lui Cristofor Columb şi a aruncat-o în apă, chiar de Ziua Americii.

Potrivit martorilor, cel puţin 300 de oameni au fost prezenţi la acest act. După ce a fost dărâmată, statuia ridicată în urmă cu 30 de ani s-a spart în mai multe bucăţi, care au fost târâte prin piaţă, înainte de a fi aruncate în apă, notează CNN.

ADVERTISING

Este cel mai recent act de acest gen după ce în ultimele săptămâni protestatarii au distrus şi alte omagii aduse lui Columb, liderilor Confederației sau altor figuri controversate din istoria Americii legate de sclavie sau de colonizare.

Preşedintele consiliului local a declarat că sugerase anterior ca statuia să fie înlăturată.

Pe de altă parte, într-un discurs ţinut sâmbătă, 4 iulie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenţei, în care printre altele a acuzat China, mass-media și stânga radicală, Trump a afirmat că va lupta pentru a proteja stilul de viaţă american, care a început atunci când exploratorul italian Cristofor Columb a descoperit America.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Împreună vom lupta pentru visul american şi îl vom apăra pentru a proteja şi a păstra modul de viaţă american care a început în 1492 când Columb a descoperit America”, a declarat preşedintele.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇