Proteste în Bulgaria pentru demiterea Guvernului: Trei persoane au fost rănite

Proteste în Bulgaria pentru demiterea Guvernului: Trei persoane au fost rănite

Doi poliţişti şi un manifestant au fost răniţi marţi la Sofia, în timp ce protestatari care cereau demisia Guvernului încercau să pătrundă în clădirea Parlamentului bulgar, a anunţat poliţia.

„Poliţişti care încercau să salveze un tânăr lovit de un exploziv aruncat în mijlocul mulţimii au fost atacaţi de manifestanţi”, a declarat directorul adjunct al poliţiei din Sofia, Anton Zlatanov, potrivit AFP.

"Între timp, mai mulţi manifestanți au încercat să pătrundă în clădirea Parlamentului, lângă sediul Guvernului, spărgând ferestre şi aruncând sticle umplute cu un lichid inflamabil şi cu vopsea roşie în direcţia poliţiştilor", a precizat el.

ADVERTISING

Şase persoane au fost reţinute, a adăugat Anton Zlatanov.

"Au fost mici grupuri de suporteri ai unor echipe de fotbal şi alţi provocatori care au căutat să declanşeze violenţe între manifestanţi şi poliţişti", a explicat el.

Protestele au loc de o săptămână

Manifestaţii împotriva corupţiei şi pentru demisia Guvernului căruia protestatarii îi reproşează legături cu oligarhia au loc de o săptămână la Sofia şi în alte oraşe din Bulgaria. Circa 5.000 de manifestanţi au scandat marţi la Sofia "mafia" şi "demisia" în faţa sediului Guvernului de centru-dreapta condus de Boiko Borisov.

ADVERTISING

Procuratura a avertizat marţi împotriva unor posibile provocări organizate de un magnat al jocurilor de noroc care face obiectul a 18 capete de acuzare şi s-a refugiat în Dubai. Procuratura a publicat înregistrări ale discuţiilor telefonice ale acestui om de afaceri care felicita şi încuraja protestele antiguvernamentale din Bulgaria pe reţele sociale.

Miercuri, manifestanţii sprijiniţi de opoziţia socialistă, precum şi de opoziţia de dreapta, şi-au dat întâlnire în jurul parlamentului unde socialiştii urmează să depună o moţiune de cenzură.

ADVERTISING

Citește și:

Bulgaria: Preşedintele cere demisia guvernului "mafiot", după percheziții la sediul său și arestarea unor consilieri


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇