Protest în Piaţa Victoriei faţă de restricţiile anti-COVID. Arafat avertizează: Vom ajunge să luăm măsuri şi mai multe UPDATE - S-au dat amenzi de 7.000 de lei

Protest în Piaţa Victoriei faţă de restricţiile anti-COVID. Arafat avertizează: Vom ajunge să luăm măsuri şi mai multe <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span> - S-au dat amenzi de 7.000 de lei

Peste o sută de persoane s-au adunat, duminică după amiază, în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru a protesta faţă de noile măsuri luate de Guvern pentru limitarea răspândiri virusului SARS-CoV-2, care vor intra în vigoare luni.

Unii dintre manifestanţi sunt nemulţumiţi de obligativitatea purtării măştii de protecţie, iar alţii vor ca pieţele agro-alimentare să rămână deschise.

Mobilizarea pentru manifestaţia din Piaţa Victorie s-a făcut prin intermediul reţelelor sociale.

Persoane din toate categoriile de vârstă, unele însoţite de copii, au ieşit în stradă. Mulţi dintre protestatari nu poartă masca de protecţie, iar cei care au asupra lor masca nu o poartă în aşa fel încât să le acopere nasul şi gura. De altfel, unii dintre manifestanţi s-au declarat sceptici cu privire la existenţa noului coronavirus. 

ADVERTISING

Un bărbat prezent la protest afişează o pancartă pe care a scris că masca de protecţie este „simbolul opresiunii şi ignoranţei”.

Un altul a declarat că poartă masca de protecţie doar atunci când intră în spaţii comerciale, fiindcă nu are de ales, dar se arată convins că nu este nevoie de purtarea acesteia. 

Unul dintre protestatari a afişat o  pancartă pe care scrie ”In iad cu masonii satanişti care ne conduc” iar alţii au pancarte cu numeroase mesaje anti-mască şi anti-vaccinare. 

În Piaţa Victoriei au fost trimise echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, dar şi ale SMURD.

ADVERTISING

UPDATE 20:00 - Jandarmeria Capitalei anunță că au fost aplicate 15 amenzi în valoare de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului la protestul organizat duminică seara în Piața Victoriei din București.

Arafat: În acest moment înţelepciunea trebuie să fie de a lucra împreună

Secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat afirmă că înţelege nemulţumirea unora dintre cei a căror activitate este afectată de noile măsuri implementate de Guvern pentru reducerea răspândirii noului coronavirus, însă arată că „dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri pe care să putem le implementăm pentru a reduce impactul virusului”.

„Cu siguranţă, vom încerca tot posibil ca impactul să fie cât mai mic pe populaţie şi mai ales din punct de vedere economic” a declarat el.

ADVERTISING

„Eu cred că în acest moment înţelepciunea trebuie să fie de a lucra împreună pentru a reduce impactul virusului. Înţeleg foarte bine că fiecare persoană care este afectată de o măsură este nemulţumită şi fiecare persoană care are, poate, o activitate care este afectată nu doreşte ca activitatea sa să fie afectată, dar la un moment trebuie să înţelegem.

Dacă continuăm cu excepţiile în sensul eu nu, celălalt nu, celălalt nu, la un moment nu vom mai avea măsuri care să putem să le implementăm pentru a reduce impactul virusului. Deci aceste măsuri sunt foarte importante şi aici este nevoie de colaborarea tuturor pentru a reuşi. Nu e suficient să avem măsurile scrise într-o Hotărâre de Guvern, nu e suficient să le aplice 10% din populaţie.

Dacă nu le aplicăm cu toţii, vom vedea că ulterior vom ajunge să luăm măsuri şi mai multe dacă vedem că lucrurile nu se îmbunătăţesc şi de aici cred că este nevoie de înţelegere şi de colaborare. Cu siguranţă, vom încerca tot posibil ca impactul să fie cât mai mic pe populaţie şi mai ales din punct de vedere economic”, a declarat Raed Arafat duminică după amiază, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne a precizat că luna decembrie va fi şi ea „sub influenţa virusului” şi vă va fi nevoie în continuare de măsuri preventive. 

„Cu siguranţă, luna decembrie nu va fi o lună de întoarcere la normalitate” a adăugat Arafat. Acesta a evitat să avanseze o cfiră cu privire la evoluţia epidemiei, susţinând că nu poate face speculaţii în această privinţă.

În ceea ce priveşte capacitatea de tratare a pacienţilor cu COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă, secretarul de stat din MAI susţine că „în acest moment încă mai avem capacitate, dar cu cât creşte numărul pacienţilor, necesită soluţii suplimentare”, iar unele dintre aceste soluţii se regăsesc în actul normativ adoptat săptămâna aceasta prin care Guvernul va face achiziţii de echipamente pentru stocurile de urgenţă.

Citește articolele zilei, pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇