Protest în Galați față de creșterea impozitului auto cu 50%

Gălățenii au început să-și radieze mașinile și susțin că le vor înscrie în alte localități pentru a nu plăti impozitul majorat.
Protest în Galați față de creșterea impozitului auto cu 50%

Zeci de gălățeni protestează din nou, duminică, în fața Primăriei după ce impozitul pentru autoturisme s-a majorat cu 50%. Ei solicită revenirea la valoarea impozitului de anul trecut și îi cer primarului orașului să demisioneze. Ca să nu plătească impozitul majorat, unii au decis să-și radieze mașinile.

Aproximativ o sută de gălățeni s-au adunat în fața Primăriei pentru a protesta față de majorarea cu 50% a impozitului pentru autovehicule. Protestarii spun că impozitul a crescut nejustificat de mult și le cer autorităților locale să renunțe la majorare. Unii îi cer primarului să demisioneze, iar traficul auto pe strada care trece prin fața Primăriei a fost blocat de polițiști.

ADVERTISING

Printre protestatari sunt și persoane care susțin că au găsit soluțiae ca să nu plătească impozitul Primăriei Galați: își radiază autovehiculele și le înscriu în alte orașe sau comune.

„Ar trebui să plătesc undeva la patru mii de lei. Mașina e radiată deja, nu o să-i plătesc nimic. O să o mut pe alt oraș, alt sat, eventual în altă țară. Cel puțin o sută de persoane știu eu (n.r. care își radiază mașinile). Mergeți la firmele de înmatriculare și vedeți câte certificale scot pe zi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, unul dintre protestatari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Impozitul auto a fost majorat cu 50% de Consiliul Local Galați. Decizia a fost luată la sfârșitul anului trecut, dar procedura a fost contestată de grupul de consilieri locali din opoziție.

Gălățenii au mai ieșit în stradă din același motiv și luni, 11 ianuarie, având aceleași revendicări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇