Primul președinte femeie al Tanzaniei spune că fotbalistele au sânii mici și nu au șanse să se mărite: Ați putea crede că sunt bărbați

Primul președinte femeie al Tanzaniei spune că fotbalistele au sânii mici și nu au șanse să se mărite: Ați putea crede că sunt bărbați

Samia Suluhu Hassan, care a intrat anul acesta în istorie ca primul președinte femeie al Tanzaniei, a atras un val de critici după ce a spus că fetele din echipa de fotbal a țării au sânii mici și nu au șanse să se mărite.

Hassan a făcut aceste comentarii în timpul unei ceremonii pentru echipa masculină de juniori, potrivit BBC.

Ea a spus că, deși fetele fac cinste țării câștingând competiții, unele dintre ele nu au nicio șansă să se mărite, pentru că activitatea lor le face să fie neatractive fizic pentru bărbați.

ADVERTISING

”Dacă le aducem aici și le aliniem, despre unele cu pieptul plat ați putea crede că sunt bărbați, nu femei”, a spus președintele, considerând că de aceea multe dintre ele nu sunt căsătorite.

”Din cauza felului în care arată, pentru ele o căsnicie e doar un vis”, a continuat ea.

În discurs a menționat și provocările pe care le au sportivii când sunt nevoiți să se pensioneze și a cerut autorităților să se asigure că au tot ce le trebuie. Însă din nou a făcut diferențierea între genuri.

”Este cu atât mai greu pentru femei, picioarele lor sunt obosite când trebuie să se retragă din activtate”, a adăugat ea.

ADVERTISING

Criticile n-au întârziat să apară.

”Comentariile președintelui sunt o umilință la adresa tuturor femeilor”, a comentat Catherine Ruge, șefa organizației de femei a partidului de opoziție Chadema, fost parlamentar.

”E ca și cum a spus că viața fără căsătorie nu are sens”, a comentat un internaut, în timp ce altul s-a declarat șocat că asemenea discurs vine de la o femeie.

De altfel, Samia Suluhu Hassan tocmai s-a plâns, într-un interviu acordat BBC, că a întâmpinat greutăți din cauză că e femeie.

”Chiar și unii angajați din echipa guvernamentală m-au privit inițial ca pe orice altă femeie, dar în scurt timp mi-au acceptat conducerea”, spunea ea.

ADVERTISING

Ea a devenit președinte în martie anul acesta, după ce predecesorul ei, John Magufuli, a murit din cauza unor probleme cardiace. Nu e la primul val de critici însă. A stârnit furie când a decis ca fetele gravide sau care au copii nu au voie să meargă la școală.

Citește și: România coboară 33 de poziții în indexul global al egalității între sexe. Rwanda se află în top 10. Și Moldova, Uganda sau Tanzania stau mai bine ca noi


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇