Preşedintele Biden i-a graţiat pe curcanii Peanut Butter şi Jelly (Video)

Preşedintele Biden i-a graţiat pe curcanii Peanut Butter şi Jelly (Video)

Preşedintele american Joe Biden a graţiat vineri în grădina de trandafiri a Casei Albe doi curcani albi uriaşi din statul Indiana, Peanut Butter (Unt de arahide) şi Jelly (Jeleu), o tradiţie de Ziua Recunoştinţei ce datează de câteva decenii.

„În loc să fie gătiţi în suc propriu, aceşti doi curcani sunt stimulaţi”, a declarat Joe Biden, făcând referire, printr-un joc de cuvinte (getting basted şi getting boosted) la vaccinurile de rapel a căror utilizare a fost autorizată mai devreme în cursul aceleiaşi zile de către Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA).

ADVERTISING

"Este important să continuăm tradiţii ca aceasta, să ne reamintim că după întuneric există lumină, speranţă şi progres, iar, în opinia mea, aceasta reprezintă Ziua Recunoştinţei în acest an", a adăugat liderul de la Casa Albă.

President Biden pardons turkeys Peanut Butter and Jelly ahead of Thanksgiving

Înainte ca preşedintele SUA să ia cuvântul, cei doi curcani au rătăcit liberi pe gazon în mirosul de cidru de mere fierbinte ce plutea în aer.

O trupă a cântat melodii legate de păsări precum "Free Bird" de Lynyrd Skynyrd şi "Birdland" de Weather Report în faţa unei audienţe formate din membri ai personalului Casei Albe şi a copiilor lor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇