Prefectul de Buzău a venit cu motocicleta la centrul de vaccinare drive thru și a lucrat ca voluntar (Video)

Prefectul de Buzău a venit cu motocicleta la centrul de vaccinare drive thru și a lucrat ca voluntar (Video)

Primele persoane care s-au vaccinat în centrul drive through de la Buzău au aşteptat în parcare încă înainte de deschiderea acestuia, iar pe lângă persoanele aflate în maşini au venit şi zeci de motociclişti.

Pe motocicletă a ajuns şi prefectul de Buzău, Silviu Iordache, vaccinat deja în urmă cu două săptămâni. Totuși, el a venit să lucreze ca voluntar!

Centrul de vaccinare amenajat în parcarea unui hipermarket are două fluxuri şi oferă buzoienilor posibilitatea de a se imuniza cu serul produs de Pfizer.

ADVERTISING

O familie s-a vaccinat prima

Primele persoane care s-au vaccinat în centrul drive through deschis vineri după-amiază la Buzău au fost membri ai aceleiaşi familii, care au ajuns în parcarea hipermaket-ului cu câteva zeci de minute mai devreme, aflând din presă despre posibilitatea de a se vaccina fără programare.

Ei au aşteptat în maşină deschiderea centrului şi după ce au completat documentele de vaccinare au primit serul anti COVID-19 direct în maşină, după care au aşteptat 15 minute în parcare.

"Voiam să ne vaccinăm şi am vrut să ne programăm, dar am aflat că de astăzi se poate face aici fără a avea programare. A fost momentul prielnic şi am venit. A mers relativ repede şi am reuşit să facem vaccinul. Trebuie să ne vaccinăm ca să scăpăm de acest virus", a spus o femeie de 60 de ani, prima persoană vaccinată în centrul drive through de la Buzău.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și motocicliștii au venit în număr mare

Alături de buzoienii cu maşini s-au aşezat la coadă pentru a se vaccina şi câteva zeci de motociclişti. Ei au venit însoţiţi de prefectul judeţului, Silviu Iordache, aflat pe o motocicletă şi care, chiar dacă s-a vaccinat în urmă cu două săptămâni cu serul de la AstraZeneca, a ales să vină şi să lucreze voluntar în centru.

"Am venit astăzi cu prietenii mei motociclişti care de obicei sunt oameni cu un spirit rebel, dar care astăzi au dorit să vină să dea un exemplu societăţii, să arate cât de important este vaccinul pentru bunăstarea comunităţii. Încurajez toţi buzoienii să vină aici, la acest centru, îşi pot descărca de acasă documentul şi să vină cu el completat sau dacă nu, îl primesc aici, îl completează şi în câteva minute s-au vaccinat", a spus Silviu Iordache.

ADVERTISING

După declaraţiile oficiale şi după ce a plimbat-o pe subprefecta Marieta Boloş cu motocicleta prin parcarea hypermarketului fără cască de protecţie, prefectul Silviu Iordache şi-a îmbrăcat halatul de protecţie şi a început să meargă către maşinile buzoienilor veniţi la vaccinare cu formularele care trebuie completate. Iordache a declarat că va rămâne în centru, vineri, până la închiderea acestuia.

Centrul de vaccinare de tip drive thru va funcţiona zilnic, între orele 12.00-20.00, având posibilitatea de a imuniza cel mult 160 de persoane.

Iată niște clipuri video postate de prefect pe Facebook:

Publicată de Iordache Silviu pe Vineri, 7 mai 2021

Publicată de Iordache Silviu pe Vineri, 7 mai 2021

Publicată de Iordache Silviu pe Vineri, 7 mai 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇