Ploile au făcut prăpăd în țară: 10 muncitori s-au refugiat într-un vagon remorcă, după ce apele s-au umflat în Vrancea

Ploile au făcut prăpăd în țară: 10 muncitori s-au refugiat într-un vagon remorcă, după ce apele s-au umflat în Vrancea

Zece muncitori care lucrau în Nereju, județul Vrancea, au fost surprinși de creșterea râului și s-au refugiat într-un vagon remorcă. IGSU a centralizat efectele vremii și anunță probleme în 34 de localități din 15 județe.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate pentru astăzi, s-au înregistrat efecte în 34 localități din 15 județe (Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Hunedoara, Neamț, Sibiu, Teleorman și Vrancea) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 9 case, 92 curți, 5 subsoluri, de pe 22 străzi și pentru degajarea a 12 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 5 autoturisme, transmite IGSU.

ADVERTISING

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 2 drumuri naționale ( DN 11/BC și DN7 - DB) și 1 drum județean ( DJ 105 G – SB ).

Totodată, 2 persoane au fost luate de apă:

  • În localitatea Mănăstirea Cașin, jud. Bacău, un bărbat de aproximativ 70 ani a fost luat de apă, după ce podețul pe care se afla s-a rupt
  • în loc. Almaș din jud. Neamț o persoană luată de apă a fost găsită de echipajele de intervenție în SCR, fiind declarat decesul.

Efecte înregistrate la nivel național în cursul zilei de astăzi, în intervalul 07.00 – 20.00În contextul fenomenelor...

Publicată de IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Vineri, 18 iunie 2021

Vineri seara, meteorologii au emis o avertizare de vreme severă imediată, Cod roşu de ploi și vijelii, valabilă între orele 21.00 - 0.00 pentru mai multe zone din Bacău și Vrancea.

ADVERTISING

Cu câteva ore înainte a fost emisă o avertizare de vreme severă imediată, Cod roşu de furtună, valabilă în intervalul 19.05 - 19:45, pentru mai multe zone din Cluj.

De asemenea, până la ora 20.30 și Bucureştiul s-a aflat sub avertizare Cod portocaliu, din cauza unor averse torențiale ce au depășit 30...35 l/mp.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇