Picturile fiului lui Biden, în centrul unei anchete în Congres. Cum arată și cu cât se vând (Galerie foto)

Picturile fiului lui Biden, în centrul unei anchete în Congres. Cum arată și cu cât se vând (Galerie foto)

Picturi semnate de fiul cel mic al lui Joe Biden, Hunter, un fost om de afaceri devenit artist, s-au aflat miercuri în centrul unei anchete parlamentare conduse de republicani, care acuză familia că „face comerţ cu contactele şi cu influenţa sa”.

Şeful unei puternice comisii parlamentare a scris unei galerii din New York care expune lucrările lui Hunter Biden, cerându-i să furnizeze Congresului lista cumpărătorilor lucrărilor sale.

„Acordul dvs cu Hunter Biden pune serioase probleme etice şi ridică întrebări dacă familia Biden face din nou comerţ cu contactele şi cu influenţa sa", afirmă republicanul James Comer în scrisoare.

ADVERTISING

De asemenea, el îl invită pe proprietarul galeriei, Georges Berges, să depună mărturie în faţa Congresului în februarie.

Huitzilopochtli-l-48-x-60-l-acrylic-on-canvas-l-Hu
“Huitzilopochtli” l 48” x 60” l acrylic on canvas l Hunter Biden/Facebook/Georges Bergès Gallery

Hunter Biden este una dintre ţintele preferate ale taberei republicane, care, cu noua sa majoritate în Camera Reprezentanţilor, a promis să deschidă o serie de anchete asupra preşedintelui democrat.

Republicanii subliniază în special riscul ca industriaşi sau finanţişti să cumpere operele lui Hunter Biden doar pentru a intra în graţiile Casei Albe.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit lui James Comer, unele dintre tablourile expuse de galeria newyorkeză Georges Berges au costat până la 225.000 de dolari.

„De ce i-ar plăti cineva lui Hunter Biden o sumă mare de bani pentru o lucrare de artă care este, probabil, fără valoare? Cu siguranţă nu este un Picasso", a declarat politicianul conservator pe Twitter.

Haiku-3-l-alcohol-ink-and-acrylic-on-metal-l-Hunte
Haiku #3 l alcohol ink and acrylic on metal l Hunter Biden/Facebook/Georges Bergès Gall

Contactată de AFP, galeria nu a comentat imediat pe marginea acestui subiect.

În ultimele zile, aceasta promovase pe reţelele sale de socializare lucrările în acril ale lui Hunter Biden.

Haiku-7-l-48-x-60-l-alcohol-ink-oil-based-paint-an
Haiku #7 l 48” x 60” l alcohol ink, oil based paint and acrylic l aluminum l Hunter Biden/Facebook/Georges Bergès Gall

Administraţia Biden, care vrea să se prezinte ca fiind ireproşabilă din punct de vedere etic, a fost chestionată de mai multe ori cu privire la cariera artistică a fiului lui Joe Biden, un fost avocat şi om de afaceri.

ADVERTISING

Fiul cel mic al preşedintelui a fost criticat în mod constant cu privire la faptul că a avut interese economice în Ucraina şi China, în perioada în care tatăl său era vicepreşedintele lui Barack Obama (2009-2017).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇