Peste 250 de incendii ard pe teritoriul Rusiei (Video)

Peste 250 de incendii ard pe teritoriul Rusiei (Video)

Peste 250 de incendii ardeau sâmbătă pe teritoriul Rusiei, distrugând mai mult de 3 milioane de hectare de teren, au raportat autorităţile din această ţară, potrivit DPA.

Operaţiunile de stingere a incendiilor erau în curs de desfăşurare în 180 de zone afectate, acoperind o suprafaţă de circa 1,3 milioane de hectare, a precizat Autoritatea pentru protecţia pădurilor Avialesoochrana.

Incendiile sunt deosebit de violente în Republica Saha, sau Iacuţia, din nord-estul Rusiei, unde a fost declarată starea de urgenţă.

Fire fighters battle more than a hundred wildfires across Russia's Siberia | DW News

În total, a fost solicitată starea de urgenţă în opt regiuni.

În Iacuţia, flăcările se îndreaptă spre zona Sangar şi spaţiile sale de stocare a petrolului, a raportat Interfax, citând apărarea civilă.

Circa 400 de sate din regiunea siberiană Krasnoiarsk au fost învăluite de fum, a indicat agenţia de presă Tass. Potrivit Avialesoochrana, în total, peste 6.700 de persoane au fost evacuate pentru a aduce incendiile sub control.

Rusia se luptă cu cele mai grave incendii de un secol. Circa 14,3 de milioane de hectare au fost mistuite de flăcări în ţară de la începutul anului, conform organizaţiei de mediu Greenpeace.

Recordul anterior fusese stabilit în 2012, când 16 milioane de hectare au fost devastate de incendii.

Russian Wildfires Darken Siberian Sky | The Moscow Times

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇