Sindicatul Europol: Polițiștii sunt expuși inutil infectarii cu Covid-19 la frontieră. Solicităm ministrului Marcel Vela să intervină de îndată!

Sindicatul Europol: Polițiștii sunt expuși inutil infectarii cu Covid-19 la frontieră. Solicităm ministrului Marcel Vela să intervină de îndată!

Sindicatul Europol atrage atenția că peste 150 polițiști sunt puși în pericol la frontieră, la nivelul județelor Caraș-Severin și Timiș, deși afluxul de migranți este la cele mai scăzute cote.

Astfel, potrivit sindicatului, polițiștii sunt expuși inutil riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus, într-un context în care deja în rândul personalului MAI rata infectărilor este în creștere, depășind 550 de cazuri.

În plus, efortul financiar pentru delegarea celor 150 de polițiști este uriaș, atrag atenția reprezentanții Sindicatului Europol, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Tot ei propun și o soluție.

”În acest sens, am propus și susținut dispunerea de ore suplimentare din rândul personalului propriu care efectuează misiuni zilnice la frontiera României cu Serbia.

Prin folosirea acestui mecanism s-ar elimina din start pericolul infectării intracomunitare și în același timp impactul financiar ar fi extrem de mic, având în vedere eliminarea costurilor de transport, cazare și respectiv diurnă”, se arată în document.

O altă problemă ar fi lipsa condițiilor pentru angajații Ministerului de Interne.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Mai mult decât atât, pe timpul delegării, colegilor noștri nu li se poate asigura masa caldă ca urmare a închiderii unităților de alimentație publică, aceștia fiind nevoiți să se hrănească cu pâine, roșii și parizer de la magazinele din zonă”, spun reprezentanții sindicatului din Poliție.

”Solicităm ministrului Marcel Vela să intervină de îndată în această situație încordată creată în rândul polițiștilor de la frontiera de sud-vest a României, iar delegările în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara să înceteze.

E important să se pună accent pe factorul uman și să se conștientizeze că acesta primează, iar măsurile populiste care aduc doar un capital de imagine, nu se impun în această perioadă a pandemiei”

Echipa Sindicatului Europol
ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇