Personalități din România care au părăsit scena vieții în 2022 (Video)

În acest an, actori, medici, artiști și istorici importanți au ajuns la capătul călătoriei, lăsând în urmă realizări care au marcat o generație.
Personalități din România care au părăsit scena vieții în 2022 (Video)

Soprana Mariana Nicolesco, după o lungă carieră pe marile scene ale lumii, a murit în data 14 octombrie, la București, fiind înmormântată la Cimitirul Ghencea din capitală.

Este o mare pierdere a lumii artistice și culturale, din acest an, Mariana Nicolesco fiind o voce care a avut un impact global.

Dar au fost multe personalități din domenii diverse care și-au încheiat călătoria în 2022: omul de afaceri Peter Imre (60 de ani), decedat în urma unui cancer, istoricul Radu Ciuceanu (94 de ani), pictorul Mircea Muntenescu (71 de ani), criticul literar Valeriu Râpeanu (90 de ani), medicul psihiatru Aurel Romilă (87 de ani), scriitorul Barbu Cioculescu (94 de ani), istoricul literar Mircea Tomuș (88 de ani) și alții.

ADVERTISING

Toți au avut contribuții importante în domeniile lor, reușind să devină repere și să participe la dezvoltarea economică, socială și culturală a României.

În clipul de mai jos regăsiți unele dintre cele mai cunoscute personalități care au murit în 2022 pentru a ne reaminti de ei, de performanțele lor și a le mulțumi încă o dată pentru pasiunea, devotamentul și creativitatea de care au dat dovadă.

Drum bun și respect!  


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇