Persoanele care merg în Polonia cu avionul sau autocarul trebuie să fie vaccinate anti-COVID sau intră în carantină

Persoanele care merg în Polonia cu avionul sau autocarul trebuie să fie vaccinate anti-COVID sau intră în carantină

Persoanele care merg în Polonia trebuie să stea în carantină timp de 10 zile la o adresă pe care trebuie să o comunice autorităților poloneze. Măsura care este în vigoare până pe 17 ianuarie nu le vizează pe persoanele aflate în tranzit și pe cele care s-au vaccinat anti-Covid.

Ministerul Afacerilor Externe din România anunță că autoritățile poloneze au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Polone, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri sunt introduse cu titlu temporar, începând cu 28 decembrie 2020 şi până pe 17 ianuarie 2021.

ADVERTISING

Astfel, persoanele care sosesc în Republica Polonă în perioada menționată, din statele membre UE, inclusiv din România, prin intermediul transportului organizat cu avionul sau autocarul, trebuie să intre în carantină la o adresă declarată la sosire, pentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză.

Totodată, la intrarea în Republica Polonă, persoanele trebuie să comunice autorităților de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum şi un număr de telefon de contact, și să se deplaseze imediat la locuința declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în acest stat.

ADVERTISING

Potrivit MAE, există și mai multe excepții de la regula impusă de autoritățile poloneze.

„Sunt exceptate de la obligativitatea intrării în carantină persoanele care se deplasează în Republica Polonă cu autoturisme personale (până la şapte locuri), persoanele care au fost vaccinate pentru COVID-19, elevii, studenţii, anumite grupuri profesionale (marinari, personal aerian, militari, corp diplomatic, persoane care efectuează deplasări în cadrul activităţilor profesionale şi alte categorii), precum și cetățenii și rezidenții statelor membre UE aflați în tranzit pe teritoriul Republicii Polone”, au anunțat reprezentanții MAE.

ADVERTISING

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada menţionată, transportul feroviar internațional de călători este suspendat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇